Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie

Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie
Beeld: Voorbeeldfoto / Unsplash

Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Het Canarische Eiland Gran Canaria heeft er een nieuwe toeristische attractie bij, of eigenlijk meer een bezienswaardigheid dat is uitgegroeid tot geliefde en fotogenieke plaats. We hebben het over een veld vol met ‘girasoles’ bij het bedrijf Redondo de Guayedra nabij Agaete. De zonnebloemen werden geplaatst voor de eigen bijen maar ondertussen zijn er meer toeristen en nieuwsgierigen dan ‘abejas’.

De eigenaren van de toeristische accommodatie Redondo de Guayedra in Agaete hebben zonder dat ze daar erg in hadden een geweldige manier gevonden om hun bedrijf te promoten. Op een grondstuk van zo’n 3.000 m2 in de barranco de Guayedra heeft men door hard te werken de op Gran Canaria niet voorkomende zonnebloemen kunnen laten groeien. Dat heeft men gedaan voor voedsel, vertier en bestuiving van de duizenden bijen in hun ruim 60 bijenkorven.

De bijen zijn echter bijna niet te zien door de invasie van nieuwsgierigen waarbij dat aantal makkelijk kan oplopen naar 300 per dag in de weekenden. En dan hebben we het over de toevallige voorbijgangers die leuke foto’s willen maken maar ook Instagrammers en influencers, inwoners van het eiland, vakantiegangers en zelfs stelletjes die gaan trouwen om tussen de zonnebloemen een unieke fotoreportage te maken.

Naast dat er honderden foto’s op sociale media zoals Instagram, Facebook en Twitter worden geplaatst heeft ook National Geographic Traveler over de ‘girasoles’ geschreven en worden er deze zondag in de magazines van Elle en Vogue foto’s geplaatst van de unieke zonnebloemen weide op Gran Canaria.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.