Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie

Zonnebloemen Gran Canaria nieuwe toeristische attractie
Beeld: Voorbeeldfoto / Unsplash

LAS PALMAS – Het Canarische Eiland Gran Canaria heeft er een nieuwe toeristische attractie bij, of eigenlijk meer een bezienswaardigheid dat is uitgegroeid tot geliefde en fotogenieke plaats. We hebben het over een veld vol met ‘girasoles’ bij het bedrijf Redondo de Guayedra nabij Agaete. De zonnebloemen werden geplaatst voor de eigen bijen maar ondertussen zijn er meer toeristen en nieuwsgierigen dan ‘abejas’.

De eigenaren van de toeristische accommodatie Redondo de Guayedra in Agaete hebben zonder dat ze daar erg in hadden een geweldige manier gevonden om hun bedrijf te promoten. Op een grondstuk van zo’n 3.000 m2 in de barranco de Guayedra heeft men door hard te werken de op Gran Canaria niet voorkomende zonnebloemen kunnen laten groeien. Dat heeft men gedaan voor voedsel, vertier en bestuiving van de duizenden bijen in hun ruim 60 bijenkorven.

De bijen zijn echter bijna niet te zien door de invasie van nieuwsgierigen waarbij dat aantal makkelijk kan oplopen naar 300 per dag in de weekenden. En dan hebben we het over de toevallige voorbijgangers die leuke foto’s willen maken maar ook Instagrammers en influencers, inwoners van het eiland, vakantiegangers en zelfs stelletjes die gaan trouwen om tussen de zonnebloemen een unieke fotoreportage te maken.

Naast dat er honderden foto’s op sociale media zoals Instagram, Facebook en Twitter worden geplaatst heeft ook National Geographic Traveler over de ‘girasoles’ geschreven en worden er deze zondag in de magazines van Elle en Vogue foto’s geplaatst van de unieke zonnebloemen weide op Gran Canaria.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
elly

mooi ziet dat er uit zouden ze op meer plekken moeten doen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.