Betalen met de smartphone wordt steeds populairder in Spanje

Betalen met de smartphone wordt steeds populairder in Spanje
Beeld: Canva

Betalen met de smartphone wordt steeds populairder in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn steeds meer inwoners van Spanje die met de smartphone betalen. Enkele jaren geleden was dat praktisch nog ondenkbaar, maar nu wordt 20% van de grotere betalingen al via de mobiele telefoon gedaan. Daarbij valt volgens een onderzoek op dat als iemand een keer betaald heeft met de smartphone, deze persoon daarna meestal niet meer gebruikmaakt van een bankkaart.

Betalen met de smartphone is makkelijk, snel en betrouwbaar, maar er zijn nog heel veel personen die dat niet zo zien en liever met contant geld of met een bankkaart betalen. Twee van de tien grotere betalingen wordt in Spanje nu al gedaan met een smartphone.

Tijdens een bijeenkomst van belangrijke personen in het Spaanse bankleven werd bevestigd dat de smartphonebetalingen in een stijgende lijn zitten. Er is volgens de experts geen enkel andere Europees land waar de penetratie van deze manier van betalen zo groot is.

Omdat voor de persoon die met een smartphone betaalt deze ervaring als fantastisch, makkelijk, simpel en vertrouwd wordt gezien, kiest men vaak na een of twee betalingen niet meer voor bankkaart betalingen.

Ga naar de inhoud