Search
menu
Search

Spaanse koningin op koopjesjacht bij Zara tijdens kortingsdagen in Madrid

Spaanse koningin op koopjesjacht bij Zara tijdens kortingsdagen in Madrid
Beeld: via canva.com

Spaanse koningin op koopjesjacht bij Zara tijdens kortingsdagen in Madrid

Recent is koningin Letizia van Spanje gespot tijdens het winkelen in een Zara-vestiging in Madrid. Ze was samen met haar persoonlijke styliste Eva Fernández. Volgens getuigen had Letizia twee tassen vol met kleding gekocht tijdens de ‘rebajas de invierno’ of winterkortingen.

De Spaanse koningin wisselt regelmatig luxueuze designer items af met meer betaalbare kleding. Ze draagt vaak Spaanse merken, zowel tijdens officiële gelegenheden als in haar vrije tijd. Hoewel Letizia niet herkenbaar was met een zonnebril op, werd ze toch ontdekt. Het is niet de eerste keer dat ze inkopen doet bij een modeketen. Ook op de boekenbeurs van Madrid en bij een biologisch evenement is ze wel eens gesignaleerd.

Na het winkelen werd Letizia samen met haar vriendin Eva opgepikt door een officiële auto. De styliste vergezelt de koningin regelmatig, zelfs tijdens officiële ontvangsten in het paleis. Hier draagt ze soms accessoires van Letizia. De twee zijn goede vriendinnen geworden in de loop der jaren.

Koningin Letizia is net als iedereen fan van een koopje tijdens de ‘rebajas’. Ook voor het Spaanse koningshuis is het prettig als er wat geld bespaard kan worden op kleding. Zeker in economisch mindere tijden is Letizia erop gebrand om niet al te veel uit te geven aan haar garderobe.

Door slim gebruik te maken van kortingsperioden zoals de ‘rebajas de invierno’, kan de koningin toch haar kledingkast up-to-date houden zonder al te gekke bedragen uit te geven. Uit het verslag blijkt dat Letizia volop heeft ingeslagen bij Zara en twee tassen vol nieuwe items had.

Naast Zara shopt Letizia ook bij andere betaalbare ketens zoals Mango. Ook bij Bershka en Stradivarius vindt ze regelmatig leuk spullen die niet al te duur zijn. Door voor deze ketens te kiezen in plaats van peperdure couture, bespaart Letizia flink.

Ook koopt ze veel van Spaanse designers zoals Zarzuela, die vaak iets betaalbaarder zijn dan de grote internationale namen. Zo steunt ze meteen ook de lokale economie en mode-industrie. Al met al is Letizia een koningin die met beide benen op de grond staat en haar uitgaven in de gaten houdt.

Ondanks dat ze graag koopjes doet, heeft Letizia wel een uitstekende smaak en stijl. Ze weet goedkoop en duur met elkaar te combineren, en haar outfits zien er altijd verzorgd uit. De koningin heeft een voorliefde voor pantalons, dat is haar handelsmerk geworden. Ze draagt zelden jurken of rokken.

Letizia kiest vaak voor een chique, maar minimalistische stijl, met veel neutrale tinten zoals zwart, wit en camel. Haar outfits stralen rust en elegantie uit. Ze combineert graag luxe items zoals leren tassen en ceintuurs met meer casual tops en pantalons. Zo ontstaat een moderne mix-en-match look.

De koningin heeft een slank figuur en durft haar benen te showen in korte broeken of jumpsuits. Ook skinny jeans en leggings staan haar goed. Qua accessoires houdt Letizia van grote zonnebrillen en sieraden met een bohemian tintje. Al met al heeft de Spaanse majesteit een moderne, eigentijdse stijl die niet pretentieus overkomt. Ze is een koningin van het volk.

Ga naar de inhoud