Leer Albatrox kennen, de hond die in Zaragoza het leven redt van andere dieren door gif op te sporen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Wij presenteren Albatrox, een Border Collie die in 2014 op straat werd gevonden en nu getraind is om giftige stoffen in openbare plaatsen zoals parken op te sporen. Door het opsporen van gif wist Albatrox waarschijnlijk de levens te redden van tientallen andere honden die dat anders hadden gegeten. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat katten niet vergiftigd raken en kun je wel zeggen dat hij een ware held is in Zaragoza.

Waarschijnlijk werd de jonge Border Collie in 2014 door zijn oude baasjes op straat gezet omdat hij erg nerveus en zenuwachtig is en altijd op pad wil om te rennen, spelen en nu dan ook om te werken. De hond werd opgevangen door een plaatselijk opvangcentrum die meteen inzag dat ze iets meer moesten doen met “Alba” zoals de Albatrox noemen. Toen werd door een hondentrainer het idee geopperd om Alba in te zetten bij het opsporen van giftige stoffen op openbare plaatsen. Gemeen spul wat door hondenhaters neergelegd wordt en waar jaarlijks in Zaragoza tientallen honden en katten aan overlijden.

Dat idee werd uitgewerkt en de nieuwe baan van Albatrox was geboren. De training duurde ongeveer zes maanden maar het bleek al snel dat Alba er klaar voor was en graag wilde werken om zijn dank te tonen voor zijn redding. De hond werd aangeleerd dat hij moet gaan liggen wanneer hij iets giftigs heeft gevonden in een park of bos of op straat of waar dan ook. Belangrijk daarbij was echter wel dat hij het giftig goedje niet met zijn neus of poten zou aanraken om zo te voorkomen dat hij zelf vergiftigd zou worden.

Nu loopt Albatrox samen met zijn trainer Alfonso Martínez door de straten en parken van Zaragoza op zoek naar giftige stoffen om de levens van tientallen of wellicht wel honderden honden en katten te redden. Albatrox heeft al meerdere keren erkenning gekregen voor zijn harde en moeilijke werk zoals van het Colegio de Veterinarios de Zaragoza en verschillende prijzen van de bevolking en gemeente.

Gezien het succes wil de hondentrainer nu meer honden gaan trainen want dat is volgens hem wel nodig. Er zijn immers meer dan 200 openbare parken en plaatsen waar honden worden uitgelaten in Zaragoza die onderzocht moeten worden. Logischerwijze lukt dat Alba niet alleen en dus zoekt Albatrox collega speurders, een proces waar trainer Martínez al mee bezig is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.