Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2010 bedacht iemand dat het mogelijk was om een stukje tuin voor weinig geld te verhuren aan personen die op vakantie zijn en daar hun tent of caravan/camper neer willen zetten. Het is een low cost alternatief voor de traditionele camping en de veel luxere glamping. Ook in Spanje zijn steeds meer ‘gampings’ te vinden.

Iedereen kent de term ‘camping’ natuurlijk wel en men weet ook wat dat is. Datzelfde geldt ook voor de ‘glampings’, een luxere vorm van de camping. Daar is nu een derde variant bijgekomen voor de low cost reizigers, de ‘gamping’ (zonder l dus). In sommige landen zoals in Italië wordt ‘gamping’ anders genoemd, namelijk ‘garden sharing’.

Het woord ‘gamping’ is afgeleid van de twee woorden ‘garden’ en ‘camping’ en is in 2010 in Groot Brittannië ontstaan. ‘Gamping’ is een stukje van een privé terrein dat verhuurd kan worden aan reizigers met een tent, caravan of camper waar niet meer dan 20 personen aanwezig kunnen zijn en 6 kampeer eenheden.

Reizigers kunnen hun tenten of caravans/campers plaatsen in een stukje privé tuin of weiland voor lage bedragen tussen de 5 en 20 euro per persoon per nacht. Op sommige terreinen is geen extra service maar er zijn eigenaren van terreinen die openstaan voor ‘gamping’ die wifi, douches, een keuken en andere faciliteiten aanbieden.

Op de website gamping.es kunnen aanbieders van een ‘gamping’ plaats en reizigers elkaar vinden. De website is in drie talen (Spaans, Frans en Engels) en geeft een overzicht van alle ‘gamping’ plaatsen in o.a. Spanje.

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje
Screenshot gamping.es

Als we op die website op Spanje klikken dan wordt er een Google kaart geopend met daarop alle ‘gamping’ aanbieders in Spanje. Dat zijn er nogal wat waarbij het merendeel langs de Middellandse Zeekust maar ook langs de Atlantische Oceaan in het groene Spanje te vinden zijn. Er zijn echter ook ‘gamping’ plaatsen op de Canarische Eilanden en op de Balearen te vinden.

Bekijk de website gamping.es voor de mogelijkheden in Spanje.

Ga naar de inhoud