skip to Main Content
Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje
Gamping.es

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In 2010 bedacht iemand dat het mogelijk was om een stukje tuin voor weinig geld te verhuren aan personen die op vakantie zijn en daar hun tent of caravan/camper neer willen zetten. Het is een low cost alternatief voor de traditionele camping en de veel luxere glamping. Ook in Spanje zijn steeds meer ‘gampings’ te vinden.

Iedereen kent de term ‘camping’ natuurlijk wel en men weet ook wat dat is. Datzelfde geldt ook voor de ‘glampings’, een luxere vorm van de camping. Daar is nu een derde variant bijgekomen voor de low cost reizigers, de ‘gamping’ (zonder l dus). In sommige landen zoals in Italië wordt ‘gamping’ anders genoemd, namelijk ‘garden sharing’.

Het woord ‘gamping’ is afgeleid van de twee woorden ‘garden’ en ‘camping’ en is in 2010 in Groot Brittannië ontstaan. ‘Gamping’ is een stukje van een privé terrein dat verhuurd kan worden aan reizigers met een tent, caravan of camper waar niet meer dan 20 personen aanwezig kunnen zijn en 6 kampeer eenheden.

Reizigers kunnen hun tenten of caravans/campers plaatsen in een stukje privé tuin of weiland voor lage bedragen tussen de 5 en 20 euro per persoon per nacht. Op sommige terreinen is geen extra service maar er zijn eigenaren van terreinen die openstaan voor ‘gamping’ die wifi, douches, een keuken en andere faciliteiten aanbieden.

Op de website gamping.es kunnen aanbieders van een ‘gamping’ plaats en reizigers elkaar vinden. De website is in drie talen (Spaans, Frans en Engels) en geeft een overzicht van alle ‘gamping’ plaatsen in o.a. Spanje.

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

Screenshot gamping.es

Als we op die website op Spanje klikken dan wordt er een Google kaart geopend met daarop alle ‘gamping’ aanbieders in Spanje. Dat zijn er nogal wat waarbij het merendeel langs de Middellandse Zeekust maar ook langs de Atlantische Oceaan in het groene Spanje te vinden zijn. Er zijn echter ook ‘gamping’ plaatsen op de Canarische Eilanden en op de Balearen te vinden.

Bekijk de website gamping.es voor de mogelijkheden in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Hallo
  We hebben een vraagje
  We hebben een registratie aangevraagd voor een Casa rural in provincie Granada
  Waar hebben we een Cortijo we willen in onze Casa rural een B&B aan bieden met tenten als uitbreiding op onze kamers welke vergunning past hier het beste bij
  Een camping vergunning is niet mogelijk volgens artieken 13 van 2018 wat over campings gaat in Andalucía om dat de tenten ca 140 meter van de parkeerplaats staan en er geen autos bij de tenten kunnen parkeren hulpdiensten zouden er wel kunnen komen op afstamt van ca 50 meter
  Wat is u advies

 2. Hi Remco,

  Zou je het leuk vinden om ook iets over ons te schrijven?
  Via Campspace.com delen mensen in heel Europa hun tuin of landgoed.
  Onze Spaanse plekken zijn hier te vinden: https://campspace.com/nl/spanje

  Als je het leuk vindt kunnen we je ook laten proefkamperen een keertje?
  Geheel gratis uiteraard 🙂

  Groetjes,

  Merijn

 3. Veel mensen zitten niet te wachten op allerlei luxe dingen op een camping, en hebben er dus ook geen geld voor over. Campers kosten wat meer geld dan een caravan, maar dan heb je ook alles bij je en ben je niet afhankelijk van allerlei luxe. Gamping is daar dan ook een prachtig voorbeeld van. Geen luxe , eenvoudige staanplaatsen , voor een betaalbare prijs.. Voor mij mogen er veel meer komen.

 4. Is hier geen aparte vergunning voor nodig ivm veiligheid, brandgevaar etc.. Voor verhuur woning heb je al een licensie nodig. Verneem het graag!

 5. Hetzelfde als airbnb. Gewoon oneerlijke concurrentie met bedrijven ( campings in dit geval ) die zich aan allerlei wetten moeten houden en daar dus ook kosten voor maken. Weg ermee dus en snel verbieden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken