Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje
Beeld: Gamping.es

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2010 bedacht iemand dat het mogelijk was om een stukje tuin voor weinig geld te verhuren aan personen die op vakantie zijn en daar hun tent of caravan/camper neer willen zetten. Het is een low cost alternatief voor de traditionele camping en de veel luxere glamping. Ook in Spanje zijn steeds meer ‘gampings’ te vinden.

Iedereen kent de term ‘camping’ natuurlijk wel en men weet ook wat dat is. Datzelfde geldt ook voor de ‘glampings’, een luxere vorm van de camping. Daar is nu een derde variant bijgekomen voor de low cost reizigers, de ‘gamping’ (zonder l dus). In sommige landen zoals in Italië wordt ‘gamping’ anders genoemd, namelijk ‘garden sharing’.

Het woord ‘gamping ’ is afgeleid van de twee woorden ‘garden’ en ‘camping’ en is in 2010 in Groot Brittannië ontstaan. ‘Gamping’ is een stukje van een privé terrein dat verhuurd kan worden aan reizigers met een tent, caravan of camper waar niet meer dan 20 personen aanwezig kunnen zijn en 6 kampeer eenheden.

Reizigers kunnen hun tenten of caravans/campers plaatsen in een stukje privé tuin of weiland voor lage bedragen tussen de 5 en 20 euro per persoon per nacht. Op sommige terreinen is geen extra service maar er zijn eigenaren van terreinen die openstaan voor ‘gamping’ die wifi, douches, een keuken en andere faciliteiten aanbieden.

Op de website gamping.es kunnen aanbieders van een ‘gamping’ plaats en reizigers elkaar vinden. De website is in drie talen (Spaans, Frans en Engels) en geeft een overzicht van alle ‘gamping’ plaatsen in o.a. Spanje.

Steeds meer ‘gamping’ mogelijkheden in Spanje
Screenshot gamping.es

Als we op die website op Spanje klikken dan wordt er een Google kaart geopend met daarop alle ‘gamping’ aanbieders in Spanje. Dat zijn er nogal wat waarbij het merendeel langs de Middellandse Zeekust maar ook langs de Atlantische Oceaan in het groene Spanje te vinden zijn. Er zijn echter ook ‘gamping’ plaatsen op de Canarische Eilanden en op de Balearen te vinden.

Bekijk de website gamping.es voor de mogelijkheden in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.