Belgisch koppel runt een alpaca’s farm op Ibiza

Belgisch koppel runt een alpaca’s farm op Ibiza
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

Belgisch koppel runt een alpaca’s farm op Ibiza

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Terwijl de meeste buitenlanders naar het Balearen eiland Ibiza komen om te feesten, zonnen, relaxen en om van het leven te genieten, proberen anderen op het eiland een leven op te bouwen. Dat is het geval met een Belgisch koppel dat enkele jaren geleden naar Ibiza is gekomen om in augustus 2019 een boerderij met alpaca’s te beginnen.

Het is niet iets waar de meeste mensen aan denken als men het over Ibiza heeft maar het Belgische koppel Bart Cop en San de Wilde wilde iets anders dan een bar, restaurant of B&B. Bart en San begonnen de Es Currals Alpacas boerderij of ranch in Santa Eulària schapen, geiten en vijf alpacas.

San was in Antwerpen een verpleegkundige en Bart een journalist maar nu hebben ze alpaca’s. In feite is het niet een echte boerderij met alleen maar alpaca’s maar gaat het om vijf exemplaren die raar genoeg gebruikt worden voor de alpacawol.

Bart en San zijn niet toevallig met de alpaca’s begonnen want een vriend heeft in Wervik in België een boerderij met alpacas. Met de alpaca’s op Ibiza hebben ze niet alleen een beveiliging voor de schapen maar maakt het koppel ook gebruik van de op dit moment populaire wol van de alpaca’s. Zo is er een artisanale weefstudio waar met voornamelijk alpacawol exclusieve sjaals met de hand geweven worden op een traditionale houten weefgetouw onder de naam Wishfulfilling Weaving.

Op dit moment zijn twee van de vijf alpaca’s zwanger en zal de derde binnenkort zwanger zijn. We hebben het over ‘Marrón’ vanwege de bruike kleur maar zij heeft de naam ‘Naomi’ gekregen als in Naomi Campbell omdat deze alpaca een diva is. Dan hebben we nog ‘Dusty’ van de zangeres Dusty Springfield die ook wel ‘Trump’ wordt genoemd omdat ze wit is maar continu op de grond ligt en oranje gekleurd is en ‘Barbarella’ als de gelijknamige film met Jane Fonda. 

Dan zijn er nog twee mannetjes genaamd ‘Lewis’ van twee jaar oud en ‘Mojo’ als eerbetoon aan Jim Morrison. Deze twee ‘machos’ leven samen want alpaca’s moeten altijd met zijn tweeën zijn.

Omdat de ‘hembras’ vrouwtjes exemplaren per jaar een alpaca op de wereld kunnen zetten en omdat alpaca’s tussen de 15 en 25 jaar oud worden verwachten de Belgische alpaca’s farmers dat de familie groter zal worden.

Het Belgische koppel heeft de alpaca’s op het eiland geïntroduceerd want voordat zij met hun dieren begonnen hadden de inwoners nog nooit gehoord van de alpaca’s en al helemaal niet gezien. Dankzij Maria kon het Belgische koppel hun droom waarheid maken door Es Currals Alpacas te starten.

De alpaca wordt ook wel berglama genoemd en is een evenhoevig zoogdier uit Zuid-Amerika uit de familie van de kameelachtigen. 

Lees het hele verhaal HIER (in het Spaans).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.