Belgisch koppel runt een alpaca’s farm op Ibiza

Belgisch koppel runt een alpaca’s farm op Ibiza
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

IBIZA – Terwijl de meeste buitenlanders naar het Balearen eiland Ibiza komen om te feesten, zonnen, relaxen en om van het leven te genieten, proberen anderen op het eiland een leven op te bouwen. Dat is het geval met een Belgisch koppel dat enkele jaren geleden naar Ibiza is gekomen om in augustus 2019 een boerderij met alpaca’s te beginnen.

Het is niet iets waar de meeste mensen aan denken als men het over Ibiza heeft maar het Belgische koppel Bart Cop en San de Wilde wilde iets anders dan een bar, restaurant of B&B. Bart en San begonnen de Es Currals Alpacas boerderij of ranch in Santa Eulària schapen, geiten en vijf alpacas.

San was in Antwerpen een verpleegkundige en Bart een journalist maar nu hebben ze alpaca’s. In feite is het niet een echte boerderij met alleen maar alpaca’s maar gaat het om vijf exemplaren die raar genoeg gebruikt worden voor de alpacawol.

Bart en San zijn niet toevallig met de alpaca’s begonnen want een vriend heeft in Wervik in België een boerderij met alpacas. Met de alpaca’s op Ibiza hebben ze niet alleen een beveiliging voor de schapen maar maakt het koppel ook gebruik van de op dit moment populaire wol van de alpaca’s. Zo is er een artisanale weefstudio waar met voornamelijk alpacawol exclusieve sjaals met de hand geweven worden op een traditionale houten weefgetouw onder de naam Wishfulfilling Weaving.

Op dit moment zijn twee van de vijf alpaca’s zwanger en zal de derde binnenkort zwanger zijn. We hebben het over ‘Marrón’ vanwege de bruike kleur maar zij heeft de naam ‘Naomi’ gekregen als in Naomi Campbell omdat deze alpaca een diva is. Dan hebben we nog ‘Dusty’ van de zangeres Dusty Springfield die ook wel ‘Trump’ wordt genoemd omdat ze wit is maar continu op de grond ligt en oranje gekleurd is en ‘Barbarella’ als de gelijknamige film met Jane Fonda. 

Dan zijn er nog twee mannetjes genaamd ‘Lewis’ van twee jaar oud en ‘Mojo’ als eerbetoon aan Jim Morrison. Deze twee ‘machos’ leven samen want alpaca’s moeten altijd met zijn tweeën zijn.

Omdat de ‘hembras’ vrouwtjes exemplaren per jaar een alpaca op de wereld kunnen zetten en omdat alpaca’s tussen de 15 en 25 jaar oud worden verwachten de Belgische alpaca’s farmers dat de familie groter zal worden.

Het Belgische koppel heeft de alpaca’s op het eiland geïntroduceerd want voordat zij met hun dieren begonnen hadden de inwoners nog nooit gehoord van de alpaca’s en al helemaal niet gezien. Dankzij Maria kon het Belgische koppel hun droom waarheid maken door Es Currals Alpacas te starten.

De alpaca wordt ook wel berglama genoemd en is een evenhoevig zoogdier uit Zuid-Amerika uit de familie van de kameelachtigen. 

Lees het hele verhaal HIER (in het Spaans).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Bart Cop

Zeer jammer maar artikel staat vol met foute informatie. Barslecht gekopieerd en vertaald uit een artikel in de Diario de Ibiza. Onze farm heet Es Currals Alpacas Ibiza en heeft niets te maken met Can Pere Musson. Het zou fijn zijn als de redactie even met ons contact wil opnemen om de foute informatie in het artikel recht te zetten: info@alpacasibiza.com.

Veel dank alvast, de eigenaars van Es Currals Alpacas Ibiza.

Martin Cuijpers

Zij hebben in het begin veel problemen met het invoeren gehad.
Want daar kon je toen in Spanje geen vergunning voor krijgen. Nu wel.
Ik wilde kamelen aanschaffen… en dat leverde geen problemen op…. want die leefden al op Spaans grondgebied, namelijk op de Canarische Eilanden

Martin Cuijpers

Engelse vrienden hebben ook een alcapafarm in Villanueva de la Concepcion…… vlakbij het natuurreservaat El Torcal

lucia

Leuk idee ! Vraag me alleen af, Hoe het transport van zuid amerika naar Ibiza verlopen is…?

Nou Harold, de echte Ibicenco’s hebben waarschijnlijk nog nooit alpaca’s gezien hoor.
Ik had bv. toendertijd avocado’s, óók nog nooit gezien of gegeten, door de lokale bevolking

Harold

Beetje flauwekul dat men nog nooit van alpaca’s gehoord zou hebben. Ze zijn niet achterlijk op Ibiza.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.