Regionale overheid Extremadura geeft 20 euro/maand subsidie voor internetaansluiting

Regionale overheid Extremadura geeft 20 euro/maand subsidie voor internetaansluiting
Beeld: Canva

Regionale overheid Extremadura geeft 20 euro/maand subsidie voor internetaansluiting

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÉRIDA – Gezinnen in de autonome regio Extremadura die zich in een kwetsbare situatie bevinden, kunnen een zogenaamde ‘digitale voucher’ van 20 euro per maand aanvragen. Dit komt neer op 240 euro per jaar en is bedoeld om de kosten van de aanschaf van breedbandverbindingen of de verhoging van de snelheid van al aangesloten diensten te dekken. Alleen gezinnen die aan bepaalde vereisten voldoen, kunnen deze digitale voucher aanvragen.

Iedereen die in aanmerking komt voor deze ‘bono digital’ ontvangt een bedrag van 240 euro per jaar, verdeeld over 12 maandelijkse termijnen van 20 euro per maand. Het doel is om te helpen bij het betalen van de factuur van de samenwerkende providers die deelnemen aan het programma, zoals beschreven op de website van de regering van Extremadura.

Om ervoor te zorgen dat kwetsbare gezinnen in Extremadura de betaling van de digitale voucher ontvangen, is de eerste stap dat providers hun deelname als partners aanvragen. Hiervoor hebben ze een termijn van 10 werkdagen sinds 23 februari om dit te doen.

Mogelijke ontvangers van de digitale vouchers kunnen de hulp aanvragen van 23 maart tot 24 april. Ze moeten een aanvraagformulier invullen dat al beschikbaar is op de website van de digitale voucher. De eisen voor de deelnemers staan (in het Spaans) vermeld op die speciale website van de ‘bono digital extremeña’, deze geldt dus alleen in de autonome regio Extremadura.

Ga naar de inhoud