Nonnen in Sevilla openen in hun klooster een unieke Airbnb-accomodatie

Nonnen in Sevilla openen in hun klooster een unieke Airbnb-accomodatie
Beeld: Aibnb / web

Nonnen in Sevilla openen in hun klooster een unieke Airbnb-accomodatie

In het hart van Sevilla bevindt zich een opmerkelijk verhaal van aanpassingsvermogen en innovatie. Hier hebben nonnen, die al eeuwen een leven van stilte hebben geleid, besloten om een stap in de moderne wereld te zetten. Ze hebben hun klooster uit de 16e eeuw omgetoverd tot een Airbnb-accommodatie, waarmee ze niet alleen hun financiële situatie hebben verbeterd, maar ook de reizigers een unieke kans hebben geboden om een glimp op te vangen van het kloosterleven.

Sevilla is een stad die ademt met een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. De straten zijn bezaaid met eeuwenoude gebouwen, prachtige pleinen en imposante kathedralen. Toch weet de stad ook te evolueren met de tijd en nieuwe trends te omarmen. Ook de nonnen van het Clarissenklooster Santa María de Jesús hebben besloten met de tijd mee te gaan door hun klooster aan te passen aan de eisen van de 21e eeuw.

De nonnen van het Clarissenklooster Santa María de Jesús hebben een lange traditie van gebed, contemplatie en eenvoudig leven. Zij hebben hun leven gewijd aan spirituele groei en het dienen van God. Maar ondanks hun afzondering van de wereld, hebben zij zich moeten aanpassen aan de veranderende tijden en financiële uitdagingen.

Het leven in een klooster is gebaseerd op eenvoud, gebed en contemplatie. De nonnen volgen een strikt dagelijks ritme van gebeden, werk en studie. Ondanks hun eenvoudige levenswijze, heeft het klooster financiële middelen nodig om te kunnen voortbestaan. De nonnen hebben geprobeerd om inkomsten te genereren door middel van activiteiten zoals boekbinden, wassen en banketbakken. Maar deze inspanningen waren niet voldoende om de financiële uitdagingen aan te gaan. Daarom hebben ze besloten om nieuwe manieren te onderzoeken om inkomsten te genereren.

In hun zoektocht naar nieuwe bronnen van inkomsten, hebben de nonnen een creatieve oplossing gevonden: het omvormen van een deel van hun klooster uit de 16e eeuw tot een Airbnb-accommodatie. Door deze stap te zetten, hebben ze niet alleen hun financiële situatie verbeterd, maar ook een unieke ervaring gecreëerd voor reizigers.

De accommodaties in het klooster zijn uniek en bieden een bijzondere ervaring voor reizigers. De appartementen zijn gerenoveerd en bieden alle moderne gemakken, zoals een koffiemachine, waterkoker en vaatwasser. Maar wat de accommodatie echt bijzonder maakt, is de locatie binnen een klooster uit de 16e eeuw, waardoor gasten een zeldzame blik kunnen werpen op het kloosterleven.

De inspanningen van de nonnen hebben hun vruchten afgeworpen. De Airbnb-recensies zijn lovend, met een waardering van 4,75 sterren. Gasten waarderen niet alleen de uitstekende locatie, maar ook de unieke ervaring van het verblijven in een historisch klooster. Het is duidelijk dat de nonnen een succesvolle formule hebben gevonden om zowel hun financiële situatie als de ervaring van bezoekers te verbeteren.

Ga naar de inhoud