skip to Main Content
In het jaar 2028 zal Spanje 121 miljoen internationale toeristen hebben

In het jaar 2028 zal Spanje 121 miljoen internationale toeristen hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als de voorspellingen van The World Travel & Tourism Council (WTTC) kloppen zal Spanje over 10 jaar in 2028 jaarlijks 121 miljoen internationale toeristen mogen ontvangen. Dit aantal zal dus in 10 jaar tijd stijgen van 81,8 miljoen toeristen in 2017 naar 121 miljoen internationale vakantiegangers in 2028. Gedurende die tien jaar zouden er tevens een half miljoen nieuwe banen in het toerisme bijkomen.

The World Travel & Tourism Council (WTTC) schat dat er in 2028 in totaal 1.154.000 mensen een directe baan in het toerisme hebben terwijl dat aantal wat betreft directe en indirecte banen oploopt naar 3.342.000 banen, een stijging van 500.000 ten opzichte van 2017 toen er 2.838.500 banen in het toerisme waren.

Daarnaast meent het WTTC dat de invloed van het toerisme in Spanje in 2018 zal stijgen naar 3,2% van het bruto binnenlands product (bbp) wat goed is voor 64 miljard euro. In 2028 zou dat percentage echter 6,1% moeten zijn wat gelijk staat aan 83 miljard euro. Als er gekeken wordt naar de directe en indirecte invloed van het toerisme op het bbp dan eindigde 2017 met een 14,9% ofwel 172,9 miljard euro en zal dat in 2018 stijgen naar 16,4% goed voor 253,6 miljard euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Leuk artikel! Nog maar even los van het feit of deze “ cijfermatige “ verkenning uitkomt de volgende vraag! Waar haalt “ Spanje “ genoeg water vandaan om dit “ toekomstperspectief “
    te bewerkstelligen?

  2. Dit artikel gaat over koffiedik kijken. Niet zo erg, ware het niet dat de meeste Spanjaarden daar wel in (willen) geloven.
    Vanwege het wegvallen van toeristische bestemmingen de laatste jaren zoals Noord Afrika, Turkije en de ellende in Griekenland, zien we vanwege het verhoogde toeristen aantal de consumptieprijzen hier aan de Spaanse Costa’s dramatisch stijgen. Op zich een logisch gevolg, ware het niet dat Spanje zich op deze manier uit de markt gaat prijzen.
    Spanje is om twee zaken aantrekkelijk voor de toerist en de expats, dat is het weer en de vriendelijke prijzen van de consumptie artikelen en de hotelprijzen. Met de huidige progressieve prijzenontwikkeling kan de Spaanse Costa ondernemer zich dus behoorlijk in de vingers gaan snijden en trekken de toeristen straks toch weer naar goedkopere oorden. Zelfs Turkije en Egypte zijn alweer in trek. Gelukkig maar want anders wordt Spanje echt te duur.

  3. Helemaal mee eens Rob! Dit is mensen op het verkeerde been zetten wat betreft het zoeken van een baan of het doen van een investering, want er zijn er altijd die in zulke voorspellingen geloven…..

  4. Een totaal onzinnige voorspelling. Niemand kan 10 jaar vooruit kijken. Er kan zoveel gebeuren. Op deze manier is iedereen een waarzegger.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken