Search
menu
Search

Nederlandse fotograaf komt niet meer terug naar zijn vakantieplaats Benissa na vergiftiging hond

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse fotograaf komt niet meer terug naar zijn vakantieplaats Benissa na vergiftiging hond

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De bekende Nederlandse natuurfotograaf Dos Winkel gaat niet meer terugkeren naar zijn geliefde vakantieplaats Benissa nadat een van zijn twee honden vergiftigd is en overleed. De familie Winkel huurde elk jaar een huis in de natuur en deed dat altijd met veel plezier maar de verschrikkelijke dood van zijn hond Jordan heeft hem en zijn familie doen besluiten de gemeente de rug toe te keren.

Benissa heeft al weken te maken met een groot vergiftigingsprobleem waarbij van de 25 vergiftigde honden er 20 zijn overleden. Het laatste slachtoffer is Jordan, een van de twee honden van de Nederlandse natuurfotograaf Dos Winkel die bij een wandeling vrijdag om het leven is gekomen na een vergiftiging.

Het was deze vrijdag dat Dos Winkel met zijn twee honden Yaka (geadopteerd in Roemenië) en Jordan (7 maanden geleden geadopteerd bij het Akira asiel in Benissa) ging wandelen. Hij had de honden aan de riem want hij was op de hoogte van de vergiftigingsgevallen in de gemeente. Helaas kon dit niet voorkomen dat Jordan iets likte of heeft gegeten wat blijkbaar vergiftigd was. De hond werd meteen onwel en kreeg wit schuim op zijn mond en ook al bracht Winkel zijn hond in zijn armen naar de auto, het was al te laat, Jordan was reeds overleden.

Na de dood van Jordan besloot de familie Winkel terug te keren naar Nederland en het lijkt erop dat ze niet meer gaan terugkomen naar Benissa omdat ze erg geschokt zijn door de dood van de jonge hond. De Guardia Civil is een onderzoek gestart, niet alleen naar de dood van Jordan maar ook die van de overige honden die overleden zijn na vergiftiging. Het alarm van de vergiftigingen is inmiddels ook overgeslagen naar Calpe en Teulada.

Foto: Diario Información

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?