skip to Main Content
Nederlandse fotograaf komt niet meer terug naar zijn vakantieplaats Benissa na vergiftiging hond

Nederlandse fotograaf komt niet meer terug naar zijn vakantieplaats Benissa na vergiftiging hond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De bekende Nederlandse natuurfotograaf Dos Winkel gaat niet meer terugkeren naar zijn geliefde vakantieplaats Benissa nadat een van zijn twee honden vergiftigd is en overleed. De familie Winkel huurde elk jaar een huis in de natuur en deed dat altijd met veel plezier maar de verschrikkelijke dood van zijn hond Jordan heeft hem en zijn familie doen besluiten de gemeente de rug toe te keren.

Benissa heeft al weken te maken met een groot vergiftigingsprobleem waarbij van de 25 vergiftigde honden er 20 zijn overleden. Het laatste slachtoffer is Jordan, een van de twee honden van de Nederlandse natuurfotograaf Dos Winkel die bij een wandeling vrijdag om het leven is gekomen na een vergiftiging.

Het was deze vrijdag dat Dos Winkel met zijn twee honden Yaka (geadopteerd in Roemenië) en Jordan (7 maanden geleden geadopteerd bij het Akira asiel in Benissa) ging wandelen. Hij had de honden aan de riem want hij was op de hoogte van de vergiftigingsgevallen in de gemeente. Helaas kon dit niet voorkomen dat Jordan iets likte of heeft gegeten wat blijkbaar vergiftigd was. De hond werd meteen onwel en kreeg wit schuim op zijn mond en ook al bracht Winkel zijn hond in zijn armen naar de auto, het was al te laat, Jordan was reeds overleden.

Na de dood van Jordan besloot de familie Winkel terug te keren naar Nederland en het lijkt erop dat ze niet meer gaan terugkomen naar Benissa omdat ze erg geschokt zijn door de dood van de jonge hond. De Guardia Civil is een onderzoek gestart, niet alleen naar de dood van Jordan maar ook die van de overige honden die overleden zijn na vergiftiging. Het alarm van de vergiftigingen is inmiddels ook overgeslagen naar Calpe en Teulada.

Foto: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
   1. waarom ik deze conclusie trek? Een tijdje geleden fulmineerde iemand tegen blaffende honden in Spanje Vandaag. Als optie ertegen werd o.a. vergiftiging genoemd.

 1. Aan iets likken en direkt dood? Wat was dat zeg? Bij mijn weten is enkel blauwzuur redelijk snel maar zo snel? Pff.
  Ik vind dit toch alarmerend dat iemand aan zo een snel gif kan komen!

 2. Ben het met CJRW eens medogeloos straffen, maar ook uitkleden tot de laatste euro.
  Dit soort volk hoort niet vrij rond te lopen.

  1. Volledig met je eens en ook vastbinden aan een schandpaal in een lekker zonnetje. Het zou een goede les zijn voor wie nog van die barbaarse ideeën heeft.

 3. Als je telkens dierenleed, veroorzaakt door beulen, want hoe kan je ze anders noemen, leest denk ik dat er toch veel gekken rondlopen. Een dier geeft je onvoorwaardelijke liefde wat door ieder mens zou moeten gewaardeerd worden.

 4. Wat een vreselijk naar verhaal! Helaas gebeurt het in heel Spanje!
  Hopelijk pakken ze de dader maar de straffen zijn veel te laag!zouden ze die verhogen dan zou het ooit ophouden!
  Als je een zieke boom kapt krijg je 120000 euro boete!
  Voor honden vergiftigen gewoon 5 jaar de bak in!!

 5. Het is echt verschrikkelijk wat er nu aan de hand is. Wij wonen op de campo van Llíber (6 km van Benissa) en ook bij ons zijn al 2 honden vergiftigd. Het hele buitengebied van Benissa is niet safe op dit moment. De 27e is er een protest om 18.30 bij het gemeentehuis van Benissa.

 6. Gewoon als de dader betrapt wordt medogenloos straffen celstraf plus een forse boete denkende 10 tot 20 duizend euro’s.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken