skip to Main Content
Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs
123rf

Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De gemeente Benidorm heeft een nieuwe regelgeving omtrent het rijden met vervoersmiddelen op de trottoirs aangenomen waarbij dit voor alle persoonlijke vervoersmiddelen zoals elektrische scooters, segways, stepjes en elektrische rolstoelen verboden is geworden.

Alleen mensen die een beperkte mobiliteit hebben mogen met hun voertuig zoals elektrische rolstoelen of scooters op trottoirs rijden maar maximaal 4 km/uur, ongeveer dezelfde snelheid als voetgangers. Alle andere voertuigen met wielen waaronder dus ook fietsen, elektrische scooters, segways, stepjes etc. zijn niet meer welkom op het trottoir (acera).

Alle persoonlijke vervoersmiddelen (vehículo de movilidad personal) mogen dus niet meer op de trottoirs rijden, inclusief op de fietspaden (carriles bici) die op de trottoirs zijn aangebracht. De persoonlijke vervoersmiddelen mogen wel gebruik maken van de fietspaden indien die op het wegdek (calzada) zijn aangebracht of men mag op het wegdek zelf rijden daar waar geen fietspad is. Er geldt altijd een maximumsnelheid van 20 km/uur.

Daarnaast dienen alle gebruikers van persoonlijke vervoersmiddelen een helm te dragen en een aansprakelijkheidsverzekering te hebben met kans op boetes tot 500 euro indien men niet voldoet aan de nieuwe regelgeving (ordenanza de Movilidad). Gebruikers moeten ouder zijn dan 16 jaar en als het om een toeristische activiteit gaat (zoals rondleidingen) mogen de groepen niet groter zijn dan 10 personen.

Meer informatie over het hoe en wat van deze nieuwe regelgeving wat betreft persoonlijke vervoersmiddelen is nog niet bekend. Wat men wil bewerkstelligen is dat de voetgangers altijd voorrang hebben en dat er geen gevaar mag zijn voor voetgangers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 26 reacties
   1. Waarom zo onaardig mensen, als je ergens afhankelijk van bent zijn het geen correcte reacties en ik ben er ook afhankelijk van maar snap ook frustraties van dronken figuren in scootmobielen, laten we elkaar respecteren

  1. Jules, even goed lezen
   Met een beperkte mobiliteit mag u met een scootmobiel op de stoep rijden
   Mits aan de voorgeschreven snelheid
   Ik veronderstel dat u geen ” racer ” bent maar een fatsoenlijke scootmobiel gebruiker
   Dus geen probleem voor u

  2. ja ze hebben wel gelijk het wordt te gek met al die scootmobiels
   het is gewoon te druk op de wandelpaden
   en ze moeten die scootmobiels enkel verhuren als je echt slecht terbeen bent
   want ik zie ook wel eens dat de mensen er kinderen mee laten rijden en dat kan niet

 1. Goedenmorgen, ik ben scootmobiel afhankelijk, iemand enig idee wat voor bewijs je daarvoor mee moet nemen. Wij gaan maandag naar benidorm. Per.wanneer gaat dit in? Groetjes

  1. Hallo Esther
   Ik zou een medisch attest meenemen
   Als ze daar naar vragen bij de verhuur of stel dat ze je aanhouden, wat ik nog zo direct niet zie gebeuren, dan heb je bewijs bij

   1. Een attest neem ik aan dat je een bewijs van een arts mee neemt? In Nederland geeft de gemeente de toestemming voor een scootmobiel als dit medisch noodzakelijk is, dat bewijs heb ik wel inclusief de papieren van welzorg

 2. Mensen ben toch eens blij dat je op vacantie kan en mag gaan en mee maken.gaat het nu om de snelheid.? In deze situatie nog tijd tekort.? Geniet toch eens wat je kunt en hebt. En blaas de boel toch niet op.!
  Geniet van de kleine dingen dit is v. Ons al erg groot.

  1. Juist, dat is dé oplossing, politie op straat die zulke scooter-eikels meteen in hun kraag vatten, dan leren ze het wel af.
   Om nog maar niet te spreken over de bromfietsen, scooters en motoren met gewijzigde uitlaat-systemen waar die leeghoofden mee door de stad en dorpen scheuren met oorverdovend onzinnig lawaai.

 3. Helemaal met Rob en Ludo eens, mag van mij strenger gestraft worden.
  Misbruik van dit vervoermiddel is een minachting, naar mensen die er van afhankelijk zijn.

 4. Mijn nog redelijk jonge man kan niet meer lopen en heeft sinds kort een electrische rolstoel, omdat hij dan nog zelfstandig ergens kan komen. De rolstoel gaat maximaal 10 km per uur. Ik vind het niet verantwoord als hij op de weg moet rijden, waarbij de electrische steps, electrische scootmobiels, fietsen en segways hem inhalen met maximaal 20 km per uur. Vergeet ook de auto’s niet. Ook rijdt hij vaak op fietspaden, welke op de trottoirs doorlopen. Op de stoep rijden met 4 km per uur is geen optie, want dat schiet dus niet op. Een afstand van 8 km zal dan minimaal 2 uur duren. Als hij na het bezoek weer terug moet heeft het ritje ruim 4 uur geduurd en is hij total loss. Betekent dit ook dat mijn man in zijn electrische rolstoel een helm moet dragen? Ik ben benieuwd.
  De goeden moeten onder de kwaden lijden.

  1. Erg voor je man maar een voetganger die 8 km. moet stappen doet er praktisch even lang over. Ik zou er niet graag naast lopen tegen 10 km/uur.

  2. Wat wil
   U eigenlijk
   Wees blij dat er nog vervoer is
   De voetganger wordt op het trottoir ondersteboven gereden door die klere dingen
   Moeten nog meer slachtoffers in een rolstoel terecht komen
   Trouwens een voetganger loopt 4 km per uur
   Dus niet zeuren wees blij dat hij nog de deur uit kan
   Met zijn rolstoel-scooter,
   De voetveeg is er voor voetgangers eigenlijk heel
   Normaal

    1. Beste Enma,

     Als je niet tevreden in Spanje dan staat de deur wagenwijd open om weer naar je land van herkomst te verkassen. Ga daar maar klagen.

     Als je in Spanje woont dan dien jij je aan te passen. Get a life!!

   1. Ben het helemaal eens met fred, ze mogen in heel Spanje die fietsers al eens van de PASEO halen, vooral daar waar ze twee meter verder mooie fietspaden aangelegd hebben

  3. Emmaatje wat stelt u voor ? dat de voetgangers op de rijbaan voor auto’s lopen om uw jonge man aan 10 per uur op het voetpad vrije doorgang te geven ?

 5. Goede regel, met als extra regel voor de verhuurders van scootmobiels alleen scootmobiels te verhuren aan mensen die het door beperkt mobiel te zijn het nodig hebben om zich voor te bewegen. Ik maak elk jaar gebruik van een scootmobiel voor mijn vakantie in Benidorm en zal mij zeker aan de regels houden die er straks zullen gelden. Het zal mij benieuwen hoe dit zal gaan werken deze zomer……..

  1. Nou de. Verhuurbedrijven verhuren nog steeds aan Engelse jonge lui die te lui zijn om te lopen en met hun donken kop af en toe met twee man aan het scheuren zijn .
   Met alle gevolgen van dien
   Daar moet wat aan gedaan worden geld is geld denken ze daar..

 6. Eindelijk! Zeer goede maatregel. Vooral die Britse hooligans rijden als dolle met hun scootmobiel over het trottoir . En vaak gaan ze dan lopend verder, na het parkeren.

  1. Dit werd hoog tijd was levensgevaarlijk vooral aan het Levantestrand zoals gezegd Engelsen gebruiken de scooters om te racen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken