Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs

Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs
Beeld: 123rf

Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm heeft een nieuwe regelgeving omtrent het rijden met vervoersmiddelen op de trottoirs aangenomen waarbij dit voor alle persoonlijke vervoersmiddelen zoals elektrische scooters, segways, stepjes en elektrische rolstoelen verboden is geworden.

Alleen mensen die een beperkte mobiliteit hebben mogen met hun voertuig zoals elektrische rolstoelen of scooters op trottoirs rijden maar maximaal 4 km/uur, ongeveer dezelfde snelheid als voetgangers. Alle andere voertuigen met wielen waaronder dus ook fietsen, elektrische scooters, segways, stepjes etc. zijn niet meer welkom op het trottoir (acera).

Alle persoonlijke vervoersmiddelen (vehículo de movilidad personal) mogen dus niet meer op de trottoirs rijden, inclusief op de fietspaden (carriles bici) die op de trottoirs zijn aangebracht. De persoonlijke vervoersmiddelen mogen wel gebruik maken van de fietspaden indien die op het wegdek (calzada) zijn aangebracht of men mag op het wegdek zelf rijden daar waar geen fietspad is. Er geldt altijd een maximumsnelheid van 20 km/uur.

Daarnaast dienen alle gebruikers van persoonlijke vervoersmiddelen een helm te dragen en een aansprakelijkheidsverzekering te hebben met kans op boetes tot 500 euro indien men niet voldoet aan de nieuwe regelgeving (ordenanza de Movilidad). Gebruikers moeten ouder zijn dan 16 jaar en als het om een toeristische activiteit gaat (zoals rondleidingen) mogen de groepen niet groter zijn dan 10 personen.

Meer informatie over het hoe en wat van deze nieuwe regelgeving wat betreft persoonlijke vervoersmiddelen is nog niet bekend. Wat men wil bewerkstelligen is dat de voetgangers altijd voorrang hebben en dat er geen gevaar mag zijn voor voetgangers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.