Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs

Oeps ... foto ontbreekt!

Benidorm verbiedt het rijden met elk vervoermiddel op de trottoirs

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm heeft een nieuwe regelgeving omtrent het rijden met vervoersmiddelen op de trottoirs aangenomen waarbij dit voor alle persoonlijke vervoersmiddelen zoals elektrische scooters, segways, stepjes en elektrische rolstoelen verboden is geworden.

Alleen mensen die een beperkte mobiliteit hebben mogen met hun voertuig zoals elektrische rolstoelen of scooters op trottoirs rijden maar maximaal 4 km/uur, ongeveer dezelfde snelheid als voetgangers. Alle andere voertuigen met wielen waaronder dus ook fietsen, elektrische scooters, segways, stepjes etc. zijn niet meer welkom op het trottoir (acera).

Alle persoonlijke vervoersmiddelen (vehículo de movilidad personal) mogen dus niet meer op de trottoirs rijden, inclusief op de fietspaden (carriles bici) die op de trottoirs zijn aangebracht. De persoonlijke vervoersmiddelen mogen wel gebruik maken van de fietspaden indien die op het wegdek (calzada) zijn aangebracht of men mag op het wegdek zelf rijden daar waar geen fietspad is. Er geldt altijd een maximumsnelheid van 20 km/uur.

Daarnaast dienen alle gebruikers van persoonlijke vervoersmiddelen een helm te dragen en een aansprakelijkheidsverzekering te hebben met kans op boetes tot 500 euro indien men niet voldoet aan de nieuwe regelgeving (ordenanza de Movilidad). Gebruikers moeten ouder zijn dan 16 jaar en als het om een toeristische activiteit gaat (zoals rondleidingen) mogen de groepen niet groter zijn dan 10 personen.

Meer informatie over het hoe en wat van deze nieuwe regelgeving wat betreft persoonlijke vervoersmiddelen is nog niet bekend. Wat men wil bewerkstelligen is dat de voetgangers altijd voorrang hebben en dat er geen gevaar mag zijn voor voetgangers.

Ga naar de inhoud