skip to Main Content
Opnieuw bosbranden in noordwest Spanje
La Voz de Galicia

Opnieuw bosbranden in noordwest Spanje

A CORUÑA – De autonome regio Galicië in Noordwest Spanje heeft opnieuw te maken met bosbranden. Op het moment van schrijven zijn er vier bosbranden actief in Rianxo en Dodro in de provincie A Coruña en is er meer dan 750 hectare natuur verwoest. De inwoners van het dorp Meiquiz moesten hun huizen uit vanwege de oprukkende vlammen.

Volgens de officiële verklaring is de brand in Dodro ontstaan door een vonk van een elektriciteitsmast en dus niet door toedoen van de mens. Maar er zijn meerdere brandhaarden dus het onderzoek loopt nog en men sluit niet uit dat de andere branden zijn aangestoken.

Uit voorzorg en vanwege de enorme rookontwikkeling hebben de autoriteiten twee scholen ontruimd en alle aanwezige leerlingen geëvacueerd. Het gaat om scholen in Rianxo en Raño. De AC-305 weg is ter hoogte van Abuín afgesloten voor het verkeer.

Naast de bosbranden in Rianxo en Dodro waren er eerder ook al bosbranden in Noia, Lousame, Ribeira en As Pontes. Deze laatste branden zijn onder controle.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Zeer streng optreden.Mensen die brand stichten gewoon de brandstapel op.Het is tegenwoordig gewoon de schuld van het pamper beleid dat men zich niets meer aantrekt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken