Opnieuw bosbranden in noordwest Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

Opnieuw bosbranden in noordwest Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – De autonome regio Galicië in Noordwest Spanje heeft opnieuw te maken met bosbranden. Op het moment van schrijven zijn er vier bosbranden actief in Rianxo en Dodro in de provincie A Coruña en is er meer dan 750 hectare natuur verwoest. De inwoners van het dorp Meiquiz moesten hun huizen uit vanwege de oprukkende vlammen.

Volgens de officiële verklaring is de brand in Dodro ontstaan door een vonk van een elektriciteitsmast en dus niet door toedoen van de mens. Maar er zijn meerdere brandhaarden dus het onderzoek loopt nog en men sluit niet uit dat de andere branden zijn aangestoken.

Uit voorzorg en vanwege de enorme rookontwikkeling hebben de autoriteiten twee scholen ontruimd en alle aanwezige leerlingen geëvacueerd. Het gaat om scholen in Rianxo en Raño. De AC-305 weg is ter hoogte van Abuín afgesloten voor het verkeer.

Naast de bosbranden in Rianxo en Dodro waren er eerder ook al bosbranden in Noia, Lousame, Ribeira en As Pontes. Deze laatste branden zijn onder controle.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.