Opnieuw bosbranden in noordwest Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

A CORUÑA – De autonome regio Galicië in Noordwest Spanje heeft opnieuw te maken met bosbranden. Op het moment van schrijven zijn er vier bosbranden actief in Rianxo en Dodro in de provincie A Coruña en is er meer dan 750 hectare natuur verwoest. De inwoners van het dorp Meiquiz moesten hun huizen uit vanwege de oprukkende vlammen.

Volgens de officiële verklaring is de brand in Dodro ontstaan door een vonk van een elektriciteitsmast en dus niet door toedoen van de mens. Maar er zijn meerdere brandhaarden dus het onderzoek loopt nog en men sluit niet uit dat de andere branden zijn aangestoken.

Uit voorzorg en vanwege de enorme rookontwikkeling hebben de autoriteiten twee scholen ontruimd en alle aanwezige leerlingen geëvacueerd. Het gaat om scholen in Rianxo en Raño. De AC-305 weg is ter hoogte van Abuín afgesloten voor het verkeer.

Naast de bosbranden in Rianxo en Dodro waren er eerder ook al bosbranden in Noia, Lousame, Ribeira en As Pontes. Deze laatste branden zijn onder controle.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Zeer streng optreden.Mensen die brand stichten gewoon de brandstapel op.Het is tegenwoordig gewoon de schuld van het pamper beleid dat men zich niets meer aantrekt.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.