Vier meter lange haai uit het water gehaald bij Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Vier meter lange haai uit het water gehaald bij Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een visser heeft maandagmiddag melding gedaan van een haai die hij gezien had voor de kust van Puerto Portals op Mallorca. Dinsdagmorgen wist men echter de levenloze haai te lokaliseren waarna deze uit het water werd gehaald.

Volgens de Spaanse krant gaat het om een vrouwtje exemplaar van de stompsnuitzeskieuwshaai, ook wel grauwe haai genoemd in het Nederlands en in het Spaans ‘tiburón cañabota gris’.

De haai werd met meerdere verwondingen waaronder een doorgesneden wervelkolom en talloze steekwonden uit het water gehaald. Men vermoedt dat de haai het slachtoffer is geworden van de trawlvisserij (pesca de arrastre) waarbij men met zware netten over de bodem van de zee op zoek is naar vissen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Haaien in Spanje[/su_note]

Terwijl de haai voor de eerste keer gezien werd op maandagmiddag werd het dier pas dinsdagmorgen door middel van een grote hijskraan uit het water gehaald in de haven van Puerto Portals.

De grauwe haai vormt geen gevaar voor de mens en wordt zelden tot nooit zo dicht bij de kust gezien. Als dat wel het geval is, is de haai meestal dood of ziek en stervende.

Foto’s: Diario de Mallorca

Ga naar de inhoud