Het Spaanse woord of zin van de dag (235)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (235)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 26 maart 2021

El viernes 26 de marzo de 2021
uitspraak: el bjernes beentisees de marzo (slissende z) de dosmielbeentioeno

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Zondag 28 maart 2021 om 11:00 uur geef ik weer een Gratis LIVE Spaanse Les voor iedereen. We nemen weer woorden uit deze rubriek door, want soms is een mondelinge uitleg veel handiger. Sta je nog niet ingeschreven voor een Gratis LIVE Les, dan nodig ik je van harte uit om je hier in te schrijven, ben je verhinderd geen probleem, iedereen die ingeschreven staat ontvangt ook de opname: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Vertaal deze zinnen:

  1. Er zijn heel veel mensen op het plein
  2. Een momentje alsjeblieft
  3. Waar is het hondje?
  4. Dat is huis is supergroot.
  5. Heb je een papiertje?

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bwen fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud