Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten

Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten
Beeld: Mercadona.es

Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In navolging van andere supermarkten in Spanje heeft nu ook de Mercadona alle artikelen gemaakt van eenmalig (wegwerp) plastic zoals bestek, borden, glazen en plastic bekers uit de schappen gehaald van de meer dan 1.630 eigen supermarkten in Spanje en Portugal. Al het eenmalig gebruik plastic is vervangen door duurzame materialen zoals hout, karton, suikerriet en herbruikbaar plastic.

Als je vanaf nu bij de lokale Mercadona supermarkt gaat winkelen zul je geen plastic bekers, borden, bestek, rietjes, glazen etc. meer tegenkomen in de schappen maar zijn dezelfde producten alleen nog verkrijgbaar in hout, suikerriet, karton of herbruikbaar plastic dat ook in de vaatwasser schoongemaakt kan worden.

Het verwijderen van eenmalig plastic uit de Mercadona supermarkten is onderdeel van de zogenaamde Strategie 6.25 waarmee het Valenciaanse bedrijf per jaar minstens 3.200 ton aan plastic wil verminderen.

Mercadona was al begonnen met deze plasticloze-strategie door alle boodschappentassen te vervangen en al de eenmalige gebruik tasjes te verwijderen uit de winkels. Verder wordt er minder gebruik gemaakt van plastic in verpakkingsmaterialen en wordt alles gerecycled.

De Spaanse supermarktketen heeft 140 miljoen euro geïnvesteerd in het zoveel mogelijk plasticvrij maken tijdens de Strategie 6.25 wat drie doelen heeft: het verwijderen van 25% plastic in de winkels voor 2025, alle verpakkingsmaterialen recyclebaar maken en al het restafval zoals als het plastic dat gebruikt wordt in de supermarkten te recyclen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.