Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten

Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten
Beeld: Mercadona.es

Mercadona haalt al het plastic voor eenmalig gebruik uit de supermarkten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In navolging van andere supermarkten in Spanje heeft nu ook de Mercadona alle artikelen gemaakt van eenmalig (wegwerp) plastic zoals bestek, borden, glazen en plastic bekers uit de schappen gehaald van de meer dan 1.630 eigen supermarkten in Spanje en Portugal. Al het eenmalig gebruik plastic is vervangen door duurzame materialen zoals hout, karton, suikerriet en herbruikbaar plastic.

Als je vanaf nu bij de lokale Mercadona supermarkt gaat winkelen zul je geen plastic bekers, borden, bestek, rietjes, glazen etc. meer tegenkomen in de schappen maar zijn dezelfde producten alleen nog verkrijgbaar in hout, suikerriet, karton of herbruikbaar plastic dat ook in de vaatwasser schoongemaakt kan worden.

Het verwijderen van eenmalig plastic uit de Mercadona supermarkten is onderdeel van de zogenaamde Strategie 6.25 waarmee het Valenciaanse bedrijf per jaar minstens 3.200 ton aan plastic wil verminderen.

Mercadona was al begonnen met deze plasticloze-strategie door alle boodschappentassen te vervangen en al de eenmalige gebruik tasjes te verwijderen uit de winkels. Verder wordt er minder gebruik gemaakt van plastic in verpakkingsmaterialen en wordt alles gerecycled.

De Spaanse supermarktketen heeft 140 miljoen euro geïnvesteerd in het zoveel mogelijk plasticvrij maken tijdens de Strategie 6.25 wat drie doelen heeft: het verwijderen van 25% plastic in de winkels voor 2025, alle verpakkingsmaterialen recyclebaar maken en al het restafval zoals als het plastic dat gebruikt wordt in de supermarkten te recyclen.

Ga naar de inhoud