Plannen voor een nieuwe camperplaats en camping in de wijk El Planet in Altea

Plannen voor een nieuwe camperplaats en camping in de wijk El Planet in Altea
Beeld: Freepik

Plannen voor een nieuwe camperplaats en camping in de wijk El Planet in Altea

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Bij de gemeente van Altea aan de Costa Blanca is een aanvraag ingediend voor de aanleg van een nieuwe camping, In feite gaat het om een ruimte die hoofdzakelijk bedoeld is voor campertoeristen maar er zal ook plaats zijn voor caravans en zelfs bungalows en houten huisjes. Deze nieuwe camperplaats/camping moet in de El Planet wijk komen van de kustplaats Altea.

Zoals de regionale krant omschrijft is deze nieuwe ruimte hoofdzakelijk gericht op de gepensioneerde campertoeristen uit centraal en noord Europa die vaak maanden doorbrengen aan de Costa Blanca. 

De nieuw aan te leggen toeristische overnachtingsruimte moet op een terrein komen van 10.054 vierkante meter met de entree aan de Cami de Volador dels Corbs. Het gaat om een agrarisch grondstuk waarvan de zakenman Vicente Zaragozi Gorgoll de eigenaar is en tevens de initiatiefnemer van de camperplaats/camping.

Zoals op de tekening te zien is moet er ruimte komen voor een winkel, bar, receptie, sanitaire voorzieningen en een zwembad. De groene met bomen aangeklede ruimte moet 76 percelen krijgen voor campers en caravans waar tevens mobile homes en houten bungalows gebouwd zouden kunnen worden.

Er is verder niet meer informatie bekend over wanneer men wil beginnen met de aanleg van deze camperplaats/camping en wanneer deze eventueel open zou moeten gaan.

camping
Beeld: AlicantePlaza.es
Ga naar de inhoud