Brutale aanval op een kind roept verontwaardiging op in Bilbao

Brutale aanval op een kind roept verontwaardiging op in Bilbao
Beeld: @ertzaintzaEJGV / twitter

Brutale aanval op een kind roept verontwaardiging op in Bilbao

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Nabij een voetbalveld in Otxarkoaga werd afgelopen donderdag een kind hevig toegetakeld. De beelden werden verspreid via sociale media, en beroeren de gemoederen in het Baskenland. Het voorval kreeg zoveel aandacht dat zelfs de mythische ex-profvoetballer Iker Casillas er op reageerde.

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer geknield zit, nog volledig in zijn sportkleding. Twee andere minderjarigen, een ervan met de naam Aimar, staan rond hem heen. De jongen smeekt zijn aanvallers hem met rust laten.

Vervolgens spreekt een van de daders zijn kompaan aan. “Nu moeten we hem een stevige trap verkopen, zo hard dat hij op de grond valt”. En nauwelijks een paar seconden later krijgt het slachtoffer zo een trap in het gezicht dat hij op de grond valt. Meteen daarna krijgt hij er nog een schop in het gezicht bovenop.

Pas dan komt de jongen die filmt tot inkeer, en vraagt hij de aanvallers op te houden. Via de Twitteraccount van @totorika23 werd later een aanvraag gedaan om de beelden te verspreiden en uit te zoeken wie de daders precies zijn. De buurtbewoners van Otxarkoaga namen daarop verontwaardigd het heft in eigen handen en gingen op zoek naar gerechtigheid. De bal ging al snel aan het rollen en zo kon worden vastgesteld wat er precies gebeurd was. De politie spoorde de jeugdige daders op en zij zullen naar behoren berecht worden.

Toch bleef de kritiek op sociale media echter aanzwellen, en zo kwam het voorval zelf terecht bij de mythische ex-doelman van Real Madrid en de Spaanse Nationale ploeg Iker Casillas. Casilla reageerde via zijn sociale media “Wat maakt dit me boos, eerlijk waar”.

Ga naar de inhoud