Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (1) ¡NIEUW!

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (1) ¡NIEUW!
Beeld: Tom, Danielle en Donja

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (1) ¡NIEUW!

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

Wie zijn die twee Leeuwtjes? Hola, wij zijn Tom en Danielle van Leeuwen, twee leeuwtjes in Spanje en wij gaan elke week onze belevenissen met jullie delen. Eerst stellen wij onszelf even netjes voor en blikken we terug;

Tom en Danielle dus… Beide opgegroeid in Nieuw-Vennep en daar zijn we ook gaan samenwonen. Huisje, boompje en beestje, we hadden het allemaal voor elkaar. Waarom zijn wij dan toch naar Spanje vertrokken?? Wij voelden al een tijdje dat we graag in het buitenland wilde wonen. In eerste instantie dachten wij aan Azië, maar dat had veel praktische nadelen. 

Onze eerste vakantie in Spanje was geen fijne vakantie. Veel regen, veel migraine bij Danielle en door grote stakingen benzine tekorten. Ondanks dat, vonden we Spanje een prettig land. Dus gaven we het nog een kans en meerdere vakanties volgden. Lang verhaal kort; in september 2014 kochten wij ons eerste huis in Spanje en in maart 2018 emigreerde wij samen met onze hond Donja naar Spanje.

Eind 2018 kochten we een tweede huisje om op te knappen en konden we onszelf met diverse werkzaamheden onderhouden totdat Covid-19 de wereld plat legde. In eerst instantie zaten we verslagen op de bank. Net zoals de rest van de wereld geen idee wat ons overkwam en hoe dit zou ontwikkelen. Hier in Spanje mochten we zelfs niet zomaar de deur uit. We hadden alleen toestemming om boodschappen te doen en je hond uit te laten, maar zeker niet samen. Dat betekende dus dat Donja erg vaak werd uitgelaten. Zoveel dat ze aan het einde van de dag met grote tegenzin opstond om voor de zoveelste keer weer mee naar buiten te gaan :).

Deze periode gaf ons veel tijd om na te denken en eens terug te kijken. We kwamen tot de conclusie dat we toch het liefst een B&B willen runnen. Beide huizen kwamen in de zomer van 2020 in de verkoop en in ons eerste huis was al snel interesse. Voorlopig koopcontract opgesteld, de kopers gingen het financieel regelen en wij gingen op zoek naar het ideale huis voor onze plannen.

Via een bevriende makelaar kwamen wij terecht in Rodriguillo. In eerste instantie was het allemaal erg overweldigend en besloten wij om het niet te kopen. Dit was namelijk wel een heel groot project en we waren zelf nog niet verder gekomen dan het laten aanbouwen van een veranda en wat cosmetische opknapwerk. Maar na een nachtje (niet) slapen en overleg met een lokale architect, aannemer en accountant besloten wij om er toch voor te gaan.

En zo kochten wij in oktober 2020 Casa Rodriguillo en was het wachten op de overdracht om de renovatie in gang te kunnen zetten. Want dat was wel nodig… De laatste bewoner is 50 jaar geleden overleden en sinds die tijd is er niets veranderd. Helaas kregen de kopers de financiering niet in orde en zaten we weer verslagen op de bank. 3 huizen hadden we op dat ogenblik en dat is verdraaid onhandig. Hasta la próxima, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud