Kind van acht jaar bestuurt auto terwijl vader ernaast zit in Málaga

Kind van acht jaar bestuurt auto terwijl vader ernaast zit in Málaga
Beeld: Canva

Kind van acht jaar bestuurt auto terwijl vader ernaast zit in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een man van 58 jaar wordt onderzocht als medeplichtige van een delict over de veiligheid op de openbare weg. Dit is omdat hij zijn zoon van acht jaar de auto liet besturen terwijl hij zelf op de bijrijdersstoel zat. 

Dit gebeurde op zondag een week geleden op de Avenida Las Malagueñas op het beursterrein ‘Cortijo de Torres’ in de stad Malaga. Dit alles heeft de lokale politie van Malaga laten weten in een persbericht dat op vrijdag werd gedeeld. 

De minderjarige zat op de stoel van de bestuurder bij de besturing van de auto, terwijl de vader op de bijrijdersstoel zat en dus geen toegang had tot de besturingssystemen. Dit kon de politie constateren na het zien van een video die opgenomen was door een getuige van het voorval.

De agenten vonden de auto die geparkeerd was in de buurt. Bij de auto waren meerdere personen aanwezig, waaronder de vader en het kind. Nadat deze geïdentificeerd waren en de papieren van de auto waren gecheckt, lieten de agenten weten dat het voorval gemeld zou worden aan de jeugd officier van justitie in Malaga. 

De vader van het kind werd ter plaatse ingelicht over zijn rechten als medeplichtige en ging met de agenten mee naar de ´Grupo de Investigación de Accidentes y Atestados´, wat ‘Groep van onderzoek van ongelukken en attesten’ betekent. Hier werd hij opgeroepen voor een snel proces. Het is nog niet duidelijk wat de precieze uitslag van het proces is.

Ga naar de inhoud