De sneeuw bereikt de toppen van de provincie Málaga

De sneeuw bereikt de toppen van de provincie Málaga
Beeld: @L4EAntequera / X

De sneeuw bereikt de toppen van de provincie Málaga

In de provincie Málaga heeft een regenachtig weerfront ervoor gezorgd dat er sneeuw is gevallen op de bergtoppen bij El Torcal en in de Sierra de las Nieves. Dit onverwachte natuurverschijnsel heeft de pittoreske landschappen in een winters tafereel veranderd en heeft de nodige aandacht getrokken.

De plotselinge daling van de temperaturen in combinatie met de aanhoudende regenval heeft ervoor gezorgd dat de neerslag op de hoogste bergtoppen is veranderd in sneeuw. Dit fenomeen is bijzonder zeldzaam in deze regio en heeft veel inwoners en toeristen verrast.

De besneeuwde toppen van de bergen in Málaga hebben prachtige winterse taferelen opgeleverd. De contrasterende witte sneeuw tegen de groene hellingen en de blauwe lucht heeft voor prachtige foto’s gezorgd die door vele fotografen en natuurliefhebbers zijn vastgelegd.

Het natuurgebied Torcal, een van de populairste toeristische attracties in de provincie Málaga, is niet gespaard gebleven voor deze winterse verrassing. Het centrum voor bezoekers van de Junta de Andalucía heeft beelden gedeeld van de toegangsweg die bedekt was met een laagje sneeuw.

De besneeuwde paden en de bijzondere rotsformaties in Torcal hebben het gebied een sprookjesachtig uiterlijk gegeven. Bezoekers die de kans hadden om dit natuurwonder te aanschouwen, voelden zich als in een winterwonderland.

De toppen van het Parque Nacional Sierra de las Nieves, een van de meest indrukwekkende berggebieden in de regio, zijn eveneens bedekt geraakt met een laag sneeuw. Dit natuurfenomeen was zelfs zichtbaar vanaf de Costa del Sol, tot verbazing van zowel inwoners als toeristen.

De hoge pieken van de Sierra de las Nieves hebben een winters decor gekregen, met dikke lagen sneeuw die de toppen bedekten. Dit prachtige tafereel heeft vele fotografen en natuurliefhebbers aangetrokken die gretig de kans hebben gegrepen om deze zeldzame beelden vast te leggen.

Ga naar de inhoud