Wat is de goedkoopste en meest verkochte nieuwe personenwagen in Spanje?

Wat is de goedkoopste en meest verkochte nieuwe personenwagen in Spanje?
Beeld: Dacia / web

Wat is de goedkoopste en meest verkochte nieuwe personenwagen in Spanje?

In de huidige markt van stijgende autoprijzen is het een uitdaging om een betaalbare auto te vinden die aan de behoeften van automobilisten voldoet. Toch biedt de automarkt een breed scala aan opties die interessant kunnen zijn en binnen het budget van de meeste Spaanse burgers passen, zoals de Dacia Sandero.

De Dacia Sandero is momenteel de goedkoopste auto op de Spaanse markt. Een van de succesvolste kenmerken van deze auto is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom staat dit model al elf jaar op rij in de top van de bestverkochte nieuwe auto’s in Spanje.

De derde generatie Dacia Sandero heeft de traditie van zijn voorgangers voortgezet en is opnieuw de bestverkochte auto in Spanje geworden. In 2023 werden er maar liefst 28.163 exemplaren van verkocht.

De Dacia Sandero is zo populair vanwege de lage aanschafprijs en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien biedt het model voldoende ruimte en een betrouwbare rijervaring, waardoor het een ideale keuze is voor zowel stadsverkeer als lange autoritten. De betaalbaarheid van de Dacia Sandero maakt het voor veel Spaanse gezinnen mogelijk om een nieuwe auto aan te schaffen, wat bijdraagt aan de hoge verkoopcijfers.

De goedkoopste versie van de Dacia Sandero is de benzinevariant Essential met een vermogen van 90 pk. Deze kost slechts € 13.190. De prijzen kunnen echter oplopen tot € 18.240 voor de 110 pk benzineversie. Er is ook een LPG-variant (ECO-G) met een vermogen van 100 pk, die € 18.020 kost.

Ondanks de lage prijzen biedt de Dacia Sandero een betrouwbare en comfortabele rijervaring. De auto is uitgerust met moderne veiligheids- en infotainmentsystemen, waardoor het een uitstekende keuze is als nieuwe auto. De lage onderhoudskosten en het zuinige brandstofverbruik dragen bij aan de totale betaalbaarheid van de Dacia Sandero op de lange termijn.

Driekwart van de Dacia-klanten kiest voor de Stepway-versie, die een avontuurlijker en opvallender design heeft. De 100 ECO-G (LPG) is de meest verkochte motorisatie, goed voor 60% van de verkopen in Spanje met een kostprijs van € 18.020, terwijl de benzineversie een kostprijs heeft van € 18.420.

Naast de Sandero biedt Dacia nog andere betaalbare modellen aan, zoals de Dacia Duster SUV met een vanafprijs van € 19.290 en de Dacia Jogger MPV met een vanafprijs van € 18.640. Deze auto’s combineren een lage aanschafprijs met ruimte en functionaliteit, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor gezinnen en ondernemers.

De voordelen van het Dacia-merk zijn de lage aanschafprijzen, de betrouwbaarheid en de ruime keuze aan modellen en motorisaties. Bovendien bieden de auto’s een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor ze een populaire keuze zijn in Spanje.

Ga naar de inhoud