De enige regio in Spanje waar het niet zal regenen tijdens de Paasweek

De enige regio in Spanje waar het niet zal regenen tijdens de Paasweek
Beeld: via canva.com

De enige regio in Spanje waar het niet zal regenen tijdens de Paasweek

Hoteleigenaars en horeca-uitbaters over heel Spanje zitten met de handen in het haar. Na een verrassend zachte winter lijkt de week van Pasen in het water te vallen. Ongetwijfeld zullen mensen minder geneigd zijn op reis te gaan, en voor de toeristische sector is de Semana Santa nochtans een belangrijke week om het seizoen goed te starten.

De Paasweek (Semana Santa) is ingezet met nattigheid, net zoals de Spaanse weerdienst AEMET het voorspeld had. Maandag regende het boven grote delen van het vasteland en de Balearen onder invloed van een paar grote lagedrukgebieden. We zagen vooral bewolkte hemels en op heel wat plekken kwam je er  niet zonder nat pak van af. De regen trok over het land van Zuid naar Noord.

Naargelang de regen opschuift richting het Middellandse Zeegebied en de Balearen verwacht de AEMET sneeuw in de Noordelijke bergketens, in het centrum en in de Sierra Morena. De sneeuwgrens schuift op naar 600-800 meter in het noordoosten, 800-1000 meter in het westen, 1000-1400 meter in het centrum van het land en blijft boven de 2000 in het zuidoosten. Op de Canarische eilanden wordt gewoon regen verwacht.

Er is slechts één deel van Spanje waar het naar uitziet dat ze er behoorlijk goed vanaf komen. Met name in Sevilla en Málaga is de kans groot dat ze de Paasweek doorkomen zonder paraplu. Wie koste wat het kost op vakantie wilde in of naar Spanje trekt, dus misschien best die richting uit. Al ben je het met het weer natuurlijk nooit helemaal zeker..

Ga naar de inhoud