skip to Main Content
Een op de zes dorpen in Spanje heeft minder dan 100 inwoners
Pixabay

Een op de zes dorpen in Spanje heeft minder dan 100 inwoners

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Pixabay

MADRID – Volgens de laatste gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) wonen er in een op de zes dorpen minder dan 100 mensen. Spanje heeft op dit moment 8.124 gemeenten waarvan er 1.364 zijn waar minder dan 100 inwoners geregistreerd staan. Gekeken naar een aantal van minder dan 1.000 inwoners stijgt dat aantal naar 4.998 gemeenten.

Van de 1.364 dorpen waar minder dan 100 mensen wonen zijn er 180 in de provincie Guadalajara te vinden, 163 in Burgos, 116 in Soria, 95 in Teruel en 93 gemeenten in de provincie Ávila.

De autonome deelstaten waar de meeste gemeenten te vinden zijn met minder dan 1.000 inwoners zijn Castilla y León met 2.003 dorpen, Castilla-La Mancha met 641 en Aragón met 627 dorpen. Daartegenover staan de deelstaten Canarische Eilanden waar slechts één dorp te vinden is met minder dan 1.000 inwoners, Murcia met slechts drie dorpen en de Balearen met slechts zes gemeenten met minder dan duizend inwoners.

De meeste gemeenten met meer dan 100.000 inwoners (63 in totaal) zijn te vinden in Andalusië met 12 gemeenten, Catalonië met 11 en de Comunidad de Madrid met 10 gemeenten. 40% van de bijna 46,7 miljoen inwoners in Spanje woont in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners. De hoogste percentages zijn te vinden in de Comunidad de Madrid (71,9%) en Aragón (51%) terwijl de laagste percentages te vinden zijn in Castilla-La Mancha (8.5%) en Extremadura (14%).

Volgens de actuele gegevens van het INE blijkt dat er steeds meer leegloop is in de plattelandsgebieden in Spanje waarbij er steeds meer dorpen bijkomen waar steeds minder inwoners geregistreerd staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ja gek he er is geen werk en er komt steeds minder werk, zonder geld kun je niet leven dus zoek je noodgedwongen je heil ergens anders ook al doet dit 100% pijn. Het zou de regering sieren zich eens 100% in te gaan zetten voor de werklozen en dat het echt en oprecht een keer banen gaat creeren. Steeds meer mensen willen ook geen kinderen meer omdat ze daar geen goede toekomst voor inzien, naast het feit dat met de lage lonen een kind eigenlijk al onbetaalbaar is geworden. Alles staat of valt met de beslissingen vanuit de regering.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken