Een op de zes dorpen in Spanje heeft minder dan 100 inwoners

Een op de zes dorpen in Spanje heeft minder dan 100 inwoners

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de laatste gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) wonen er in een op de zes dorpen minder dan 100 mensen. Spanje heeft op dit moment 8.124 gemeenten waarvan er 1.364 zijn waar minder dan 100 inwoners geregistreerd staan. Gekeken naar een aantal van minder dan 1.000 inwoners stijgt dat aantal naar 4.998 gemeenten.

Van de 1.364 dorpen waar minder dan 100 mensen wonen zijn er 180 in de provincie Guadalajara te vinden, 163 in Burgos, 116 in Soria, 95 in Teruel en 93 gemeenten in de provincie Ávila.

De autonome deelstaten waar de meeste gemeenten te vinden zijn met minder dan 1.000 inwoners zijn Castilla y León met 2.003 dorpen, Castilla-La Mancha met 641 en Aragón met 627 dorpen. Daartegenover staan de deelstaten Canarische Eilanden waar slechts één dorp te vinden is met minder dan 1.000 inwoners, Murcia met slechts drie dorpen en de Balearen met slechts zes gemeenten met minder dan duizend inwoners.

De meeste gemeenten met meer dan 100.000 inwoners (63 in totaal) zijn te vinden in Andalusië met 12 gemeenten, Catalonië met 11 en de Comunidad de Madrid met 10 gemeenten. 40% van de bijna 46,7 miljoen inwoners in Spanje woont in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners. De hoogste percentages zijn te vinden in de Comunidad de Madrid (71,9%) en Aragón (51%) terwijl de laagste percentages te vinden zijn in Castilla-La Mancha (8.5%) en Extremadura (14%).

Volgens de actuele gegevens van het INE blijkt dat er steeds meer leegloop is in de plattelandsgebieden in Spanje waarbij er steeds meer dorpen bijkomen waar steeds minder inwoners geregistreerd staan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.