Gemiddelde leeftijd van de inwoners in Spanje is boven de 43 jaar gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor het eerst is de gemiddelde leeftijd van alle inwoners van Spanje samen meer dan 43 jaar en wordt dat bijna 44 jaar als er niet gekeken wordt naar de buitenlandse inwoners. Het aantal ouderen dan 65 jaar is inmiddels gestegen naar meer dan 20% van de Spaanse bevolking van bijna 46,7 miljoen. Dat laten de laatste cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zien.

Voor het eerst is de gemiddelde leeftijd van alle inwoners van Spanje boven de 43 jaar gestegen, om precies te zien 43,1 jaar aldus de INE gegevens die dinsdag werden gepubliceerd. We hebben het hier dan over alle nationaliteiten samen. Als er alleen wordt gekeken naar de inwoners van Spanje met de Spaanse nationaliteit dan loopt de gemiddelde leeftijd op naar de 43,9 jaar terwijl dat in het geval van de buitenlandse inwoners 36 jaar is. De oudste gemiddelde leeftijden bij de buitenlanders zijn de Britten met 53,5 jaar, de Duitsers met 49,3 jaar en de Fransen met 42,7 jaar.

Het aantal inwoners dat ouder is dan 65 jaar als er alleen gekeken wordt naar de Spanjaarden is inmiddels gestegen naar 20,5% van de bevolking terwijl dat in het geval van de buitenlandse inwoners 6,7% is.

Spanje heeft op dit moment (het rapport verwijst naar 1 januari 2018) 46.698.569 inwoners, een 0,3% of 126.437 personen meer dan op 1 januari 2017. Van dat aantal hebben 41.979.151 personen ofwel 89,9% de Spaanse nationaliteit en de overige 4.719.418 personen ofwel 10,1% een buitenlandse nationaliteit. Het aantal Spanjaarden is in 2017 met 20.174 personen afgenomen maar dankzij de stijging van 146.611 buitenlanders is de balans positief met 126.437 personen.

In totaal wonen er nu, zowel Spaans als buitenlands, 22.885.331 (49%) mannen en 23.813.238 (51%) vrouwen in Spanje. 86,4% van de inwoners is daadwerkelijk in Spanje geboren en 13,6% in het buitenland.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.