skip to Main Content
Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen
Freepik

Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Freepik

VALENCIA – Werklozen in de Comunidad Valenciana die jaarlijks een inkomen hebben van minder dan 18.000 euro of diegene die geen recht meer hebben op een vorm van uitkering, kunnen in de toekomst gratis medicijnen krijgen. De regioregering heeft voor deze nieuwe sociale maatregel een bedrag van 10 miljoen euro gereserveerd voor de rest van dit jaar.

Het plan heeft te maken met de zogenaamde “ayudas al copago” ofwel de financiële hulp voor de vaak verplicht eigen bijdrage bij medicijnen. Deze nieuwe maatregel gaat al van start op 1 mei dit jaar waarbij er volgens de berekening van de Generalidad minstens 220.957 inwoners van de deelstaat gebruik kunnen maken van deze financiële hulp.

Volgens de regiopremier Ximo Puig is er namelijk een probleem bij mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om vaak onmisbare geneesmiddelen aan te schaffen omdat er een eigen bijdrage voor gevraagd wordt. Dit zorgt er soms voor dat personen de voor de gezondheid belangrijke medicijnen niet kunnen innemen waardoor de gezondheid in gevaar komt en er soms een sociale uitsluiting plaatsvindt.

Dankzij de copago farmacéutico (farmaceutische bijdrage) in de Comunidad Valenciana hebben in 2017 ook al 1.258.151 personen gebruik kunnen maken van een financiële hulp bij de aanschaf van geneesmiddelen waaronder bijna 750.000 gepensioneerden en bijna 350.000 jongeren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Het helpen van mensen in nood is uiteraard lovenswaardig, maar Ramon heeft gelijk als hij stelt dat dit niet beperkt mag blijven tot werklozen alleen. Dat hij daarvoor, ook al is het op verzoek van anderen, wordt uitgemaakt voor onnozel is er m.i. alweer een beetje over.

 2. Zucht….ik ga het dan toch maar weer doen….op verzoek van anderen.

  2 heren doen net of het hier om mensen gaat die iets doen met de belasting, of enorm veel geld krijgen of wat dan ook….het gaat om bijna gratis medicijnen…vaak zijn dat middelen tegen Astma, zuur aanvallen en andere simpele zaken, medicatie die in Spanje toch al heel goedkoop is…even ter idee heren…want jullie zijn zo fel….
  Ventolin…in Spanje verkocht onder de 3 euro zonder recept!
  In Nederland….moet je recept halen bij je dokter…zeg even een 20 euro per recept toch?? Help me hier even mensen, want ik ben er God dank al 11 jaar vandaan….
  Dus dat is 1…dan kost die zelfde Ventolin….dacht uit mijn hoofd 18 euro….!!
  Nu dan heren die commentaar leveren….1 deel van Spanje helpt de bevolking nu….en verder…??
  Uw commentaar is geweldig, of eehh nu ff minder geweldig….
  Moraal van het verhaal wederom kijk even naar uw eigen land en dan naar een ander land, hey Luc!

  En Ramon, ff niet zo onnozel, 200% van de Spanjaarden lopen via de lokale centra voor hun medicatie en betalen echt bijna niets voor hun medicatie, dat doet de Junta!

 3. dus werklozen die minder dan € 1.500,00 per maand hebben…. Valencia is een paradijs voor werklozen ! Dat is hoger dan het minimumloon in Belgie of Nederland..

  1. Dat is bruto en daar houden ze dan net de helft van over, kun je net de huur van betalen en verder niets. Heb je wel een huis maar geen water, elektriciteit, gas en ook geen eten. Ik neem aan dat de belgen meer dan 667,- euro per maand krijgen? Daarnaast krijgt een werkloze tot maximaal 2 jaar een uitkering, daarna leuk of niet krijg je niets meer. Ik neem aan dat er bij de Belgen wel iets van een sociale dienst is waardoor ze na hun uitkering toch nog geld ontvangen? Dan lijkt me Belgie meer een paradijs dan de CV in Spanje voor werklozen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken