Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Werklozen in de Comunidad Valenciana die jaarlijks een inkomen hebben van minder dan 18.000 euro of diegene die geen recht meer hebben op een vorm van uitkering, kunnen in de toekomst gratis medicijnen krijgen. De regioregering heeft voor deze nieuwe sociale maatregel een bedrag van 10 miljoen euro gereserveerd voor de rest van dit jaar.

Het plan heeft te maken met de zogenaamde “ayudas al copago” ofwel de financiële hulp voor de vaak verplicht eigen bijdrage bij medicijnen. Deze nieuwe maatregel gaat al van start op 1 mei dit jaar waarbij er volgens de berekening van de Generalidad minstens 220.957 inwoners van de deelstaat gebruik kunnen maken van deze financiële hulp.

Volgens de regiopremier Ximo Puig is er namelijk een probleem bij mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om vaak onmisbare geneesmiddelen aan te schaffen omdat er een eigen bijdrage voor gevraagd wordt. Dit zorgt er soms voor dat personen de voor de gezondheid belangrijke medicijnen niet kunnen innemen waardoor de gezondheid in gevaar komt en er soms een sociale uitsluiting plaatsvindt.

Dankzij de copago farmacéutico (farmaceutische bijdrage) in de Comunidad Valenciana hebben in 2017 ook al 1.258.151 personen gebruik kunnen maken van een financiële hulp bij de aanschaf van geneesmiddelen waaronder bijna 750.000 gepensioneerden en bijna 350.000 jongeren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.