Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Werklozen in de Comunidad Valenciana die jaarlijks een inkomen hebben van minder dan 18.000 euro of diegene die geen recht meer hebben op een vorm van uitkering, kunnen in de toekomst gratis medicijnen krijgen. De regioregering heeft voor deze nieuwe sociale maatregel een bedrag van 10 miljoen euro gereserveerd voor de rest van dit jaar.

Het plan heeft te maken met de zogenaamde “ayudas al copago” ofwel de financiële hulp voor de vaak verplicht eigen bijdrage bij medicijnen. Deze nieuwe maatregel gaat al van start op 1 mei dit jaar waarbij er volgens de berekening van de Generalidad minstens 220.957 inwoners van de deelstaat gebruik kunnen maken van deze financiële hulp.

Volgens de regiopremier Ximo Puig is er namelijk een probleem bij mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om vaak onmisbare geneesmiddelen aan te schaffen omdat er een eigen bijdrage voor gevraagd wordt. Dit zorgt er soms voor dat personen de voor de gezondheid belangrijke medicijnen niet kunnen innemen waardoor de gezondheid in gevaar komt en er soms een sociale uitsluiting plaatsvindt.

Dankzij de copago farmacéutico (farmaceutische bijdrage) in de Comunidad Valenciana hebben in 2017 ook al 1.258.151 personen gebruik kunnen maken van een financiële hulp bij de aanschaf van geneesmiddelen waaronder bijna 750.000 gepensioneerden en bijna 350.000 jongeren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.