Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen

Werklozen hoeven in de deelstaat Valencia niet meer voor medicijnen te betalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Werklozen in de Comunidad Valenciana die jaarlijks een inkomen hebben van minder dan 18.000 euro of diegene die geen recht meer hebben op een vorm van uitkering, kunnen in de toekomst gratis medicijnen krijgen. De regioregering heeft voor deze nieuwe sociale maatregel een bedrag van 10 miljoen euro gereserveerd voor de rest van dit jaar.

Het plan heeft te maken met de zogenaamde “ayudas al copago” ofwel de financiële hulp voor de vaak verplicht eigen bijdrage bij medicijnen. Deze nieuwe maatregel gaat al van start op 1 mei dit jaar waarbij er volgens de berekening van de Generalidad minstens 220.957 inwoners van de deelstaat gebruik kunnen maken van deze financiële hulp.

Volgens de regiopremier Ximo Puig is er namelijk een probleem bij mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om vaak onmisbare geneesmiddelen aan te schaffen omdat er een eigen bijdrage voor gevraagd wordt. Dit zorgt er soms voor dat personen de voor de gezondheid belangrijke medicijnen niet kunnen innemen waardoor de gezondheid in gevaar komt en er soms een sociale uitsluiting plaatsvindt.

Dankzij de copago farmacéutico (farmaceutische bijdrage) in de Comunidad Valenciana hebben in 2017 ook al 1.258.151 personen gebruik kunnen maken van een financiële hulp bij de aanschaf van geneesmiddelen waaronder bijna 750.000 gepensioneerden en bijna 350.000 jongeren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.