Vanaf 30 april weer naar de weekmarkt in Valencia regio

Vanaf 30 april weer naar de weekmarkt in Valencia regio
Beeld: Pixabay

Vanaf 30 april weer naar de weekmarkt in Valencia regio

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Generalidad Valenciana ofwel de regioregering van de Valencia regio heeft zaterdag besloten dat het vanaf donderdag 30 april in de autonome regio weer mogelijk is om kraampjes te plaatsen voor de weekmarkten. Het is echter alleen toegestaan voor verkopers van etenswaren en eerste levensbehoeften, dus geen kleding, schoeisel etc. Vanuit de regioregering is het weliswaar weer toegestaan maar de uiteindelijke beslissing of en hoe markten doorgaan ligt bij de gemeenten.

Uiteraard moeten de kraamhouders zich aan enkele regels houden zoals dat de kraampjes tenminste 2,5 meter uit elkaar moeten staan en dat de klanten tenminste 2 meter afstand van elkaar houden, de zogenaamde veiligheidsafstand of ‘distancia social’ (social distance).

Daarnaast mogen er alleen kraampjes geopend worden voor etenswaren en eerste levensbehoeften zoals fruit, groente, vlees, vis, brood, kaas etc. De markten mogen op de reguliere tijden en op dezelfde dagen en plaatsen zoals altijd georganiseerd worden.

Men wil zelfs dat deze ruimtes (binnen of buiten) afgeschermd zijn zodat men kan controleren hoeveel mensen er tegelijk aanwezig zijn want ook daar zitten limieten aan zodat de social distance mogelijk is.

Voor veel mensen in de Valencia regio is het bezoeken van de weekmarkt dus een mooi moment de straat op te gaan want men mag inkopen doen bij een supermarkt of winkels (waaronder ook markten) voor producten van eerste levensbehoefte. Men dient wel altijd rekening te houden met de hygiënemaatregelen en de verplichte afstand tussen personen.

Of er in de verschillende dorpen en steden ook weekmarkten zullen plaatsvinden is afhankelijk van de gemeenten. Zij beslissen uiteindelijk of een weekmarkt door mag gaan en ook zij dienen zorg te dragen voor de maatregelen die genomen moeten worden.

Ga naar de inhoud