Auto met meer dan duizend kilo gestolen sinaasappels onderschept in Sevilla

Auto met meer dan duizend kilo gestolen sinaasappels onderschept in Sevilla
Beeld: Guardia Civil / web

Auto met meer dan duizend kilo gestolen sinaasappels onderschept in Sevilla

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vraag je jezelf weleens af hoeveel sinaasappels er in een auto zouden passen? Dit deden sinaasappel dieven ook in Sevilla. Ze kregen meer dan 1.140 kilo mee in hun auto. Ze waren overal in de auto gestopt, op de stoelen, op de grond, in de kofferbak en ze vielen zelfs bijna uit de ramen.

De verkeerspolitie van Lora del Río in Sevilla voerde een controle uit voor alcohol en druk op de A-457. Deze weg verbindt Lora del Río met Carmona. Hier zagen de agenten twee voertuigen aan komen rijden. Toen de auto ́s dicht bij het controlepunt kwamen, verminderden ze opeens sterk de snelheid. Vervolgens keerden beide voertuigen om en gingen er over dezelfde weg met hoge snelheid vandoor richting La Campana in Sevilla. 

Toen de politie deze verdachte manoeuvre zag, zetten ze direct de achtervolging in. Na dertien kilometer kon één van de auto’s tot stilstand gebracht worden op de A-456, waarin twee personen zaten. De andere auto ging de bebouwde kom van La Campana in. Hier werd ondertussen het lentefeest gevierd en vele buren waren op straat om het feest te vieren. Hierdoor moesten de agenten de achtervolging staken, want het agressieve rijgedrag van de bestuurder van de auto die ze achtervolgden leidde tot te veel gevaar voor de omwonenden. 

Het voertuig dat wel staande is gehouden bevatte twee inzittenden en een enorme hoeveelheid sinaasappels. Het gaat om een hoeveelheid van ongeveer 1.140 kilo die waarschijnlijk gestolen is uit boerderijen van Vega del Guadalquivir. De inzittenden zijn in de gevangenis gezet met behulp van de lokale politie. Ook het voertuig en de sinaasappels zijn verplaatst naar het politiebureau om de herkomst hiervan te bevestigen.

Ga naar de inhoud