Search
menu
Search

Campercontact maakt de winnaars bekend voor beste camping en camperplaats in Spanje

Campercontact maakt de winnaars bekend voor beste camping en camperplaats in Spanje
Beeld: Camperstop Alegria / web

Campercontact maakt de winnaars bekend voor beste camping en camperplaats in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De winnaars van de Campercontact Awards 2023 zijn op 24 april bekendgemaakt. In Nederland is Dorpscamping Gemert door de gebruikers van Campercontact verkozen tot Camping van het jaar en Camperplaats Stoutenburght tot Camperplaats van het jaar. In België is dat respectievelijk Camping Biej Bokke en camperplaats Camperhoeve De Bonterie. Ook in Spanje zijn drie winnaars bekendgemaakt, misschien ben jij er al eens geweest?

20.000 camperliefhebbers uit heel Europa brachten hun stem uit op genomineerde camperlocaties in zes landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Deze genomineerden werden geselecteerd op basis van de hoogste gemiddelde beoordelingen door gebruikers van Campercontact in 2022. In de selectie is naast de hoogte ook gekeken naar het totaal aantal beoordelingen in 2022.

Spanje staat niet bovenaan de lijst van populaire camperlanden in 2023 want Frankrijk (45%) en Duitsland (38%) zijn dit jaar het meest in trek. De camper is echter bezig met een snelle opmars in heel Europa. Uit onderzoek dat Campercontact in april uitvoerde onder de 20.000 stemmers blijkt dat 36% kiest voor de camper vanwege het gevoel van vrijheid en het kunnen reizen op de bonnefooi (25%). Daarbij kiest 28% voor een camping, vooral vanwege het voorzieningenniveau (64%). 52% kiest voor een camperplaats (65% zegt hier te komen juist vanwege de basic voorzieningen). 7% van de camperaars gaat het liefst naar een onofficiële overnachtingsplek, waar campers vaak niet toegestaan zijn, maar gedoogd worden.   

Winnaars Spanje

Uiteindelijk hebben de 20.000 stemmers die deelnamen aan de Campercontact Awards in Spanje gekozen voor de volgende campings en camperplaatsen:

Camperstop Alegria in de provincie Cáceres (Extremadura) heeft de Camperplaats van het jaar award ontvangen. Ook deze camperplaats is niet aan de populaire Middellandse Zee kust te vinden, maar in het minder bekende Extremadura in het zuiden van Spanje. Deze camperplaats wordt beheerd door de Nederlanders Joop en Yvon en bestaat uit 20 camperplaatsen dicht bij het dorp Montánchez. Het bijzondere is dat deze camperplaats het hele jaar geopend is, behalve in de maand juli. Bezoek de website

Camping Las Arenas in Pechón (Cantabrië) werd verrassend gekozen tot Camping van het jaar in Spanje. Deze camping is dus niet aan de populaire Middellandse Zeekust te vinden, maar in Noord-Spanje aan de Atlantische Oceaan. Deze camping ligt in een groene omgeving direct aan een wit zandstrand wat deze plek ideaal maakt voor camperaars. Bezoek de website

La Fabrica Dolores in de provincie Alicante (Valencia regio) heeft de Duurzaamheid Award gekregen. Deze ‘fabriek’ die bol staat met Art, Living en Events bestaat uit camperplaatsen, tiny houses en appartementen die allemaal het thema duurzaam hebben om de impact op het milieu en de natuur zo klein mogelijk te houden. De eigenaars zijn Jonathan uit België/Spanje en Michael uit Zwitserland. Bezoek de website

Andere genomineerden waren voor Camping van het Jaar: Asociación Amigos de Acampada Campo Alegre (info); Bonterra Park (info); Camping Riberduero (info); Cáceres Camping Cat.1 (info).

Andere genomineerden voor de beste Camperplaats van het jaar waren: La Signatura (info); Area de Autocaravanas Baralla (info); Como Existe (info); Casa-Lumbreras (info).

Ga naar de inhoud