Search
menu
Search

Koffer met 64.000 euro achtergelaten bij deur van een ziekenhuis in Barcelona

Koffer met 64.000 euro achtergelaten bij deur van een ziekenhuis in Barcelona
Beeld: Canva

Koffer met 64.000 euro achtergelaten bij deur van een ziekenhuis in Barcelona

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen vrijdag werd een koffer in slechte staat gevonden bij de deur van het Sant Antoni Abat ziekenhuis in de stad Vilanova i la Geltrú in de provincie Barcelona. In de koffer zat 64.000 euro en een briefje. Medewerkers van het ziekenhuis vonden de koffer al in de vroege ochtend en brachten hem in veiligheid zonder te weten wat er in zat. 

Toen ’s middags nog steeds niemand was gekomen om de koffer op te halen, openden medewerkers de koffer en ontdekten daarin een grote hoeveelheid geld. Er zat 64.000 euro in de versleten koffer. Dit kwam in de vorm van nat en beschadigt briefgeld. Er zat ook een briefje bij waarin uitgelegd werd dat dit geld een donatie was voor het ziekenhuis.

Verantwoordelijken voor het centrum van het Alt Penedès-Garaf gezondheidsregio meldden het voorval aan de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra. De politie heeft daarop een onderzoek geopend en de koffer met inhoud voorlopig in beslag genomen.  Bronnen van de politie melden dat in eerste instantie elke illegale herkomst uitgesloten lijkt te zijn. Alles wijst er dan ook op dat de donatie uiteindelijk inderdaad bij het ziekenhuis terechtkomt. 

Er waren overigens al uitbreidingen gepland bij het ziekenhuis. Hierbij is het plan om het hele ziekenhuis op te knappen, waarbij voornamelijk de chirurgische afdeling, de eerste hulp en de dialyseafdeling veel aandacht krijgen. Daarnaast is er een plan om een gebouw van 1.700 vierkante meter te bouwen naast het ziekenhuis, waarin een nieuw dialysecentrum geopend zal worden en waarin ook plek zal zijn voor educatie, onderzoek en opleiding. Hierbij komen de 64.000 euro dus goed van pas.

Ga naar de inhoud