Honderden passagiers getroffen na schrappen Transavia retourvluchten uit Spanje

Honderden passagiers getroffen na schrappen Transavia retourvluchten uit Spanje
Beeld: Transavia / web

Honderden passagiers getroffen na schrappen Transavia retourvluchten uit Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op het laatste moment heeft Transavia enkele retourvluchten vanuit Spanje geannuleerd. Dit betreft onder andere vier vluchten vanaf de Spaanse luchthavens Valencia en Málaga richting Eindhoven Airport. Door een tekort aan vliegtuigen kan de luchtvaartmaatschappij niet alle geplande vluchten uitvoeren. Het annuleren van deze vluchten resulteert voor honderden reizigers in een gedwongen verlenging van hun vakantie, terwijl de duur van deze situatie nog onbekend is.

Transavia kampt met een tekort aan vliegtuigen, waardoor in april en mei 5% van de vluchten gewijzigd of geannuleerd wordt. Hoewel het bedrijf geen exacte aantallen verstrekt, melden Nederlandse kranten dat ongeveer 50.000 passagiers hierdoor geraakt worden. De luchtvaartmaatschappij zal tot en met mei niet over zes vliegtuigen uit haar vloot kunnen beschikken.

Vier vliegtuigen moeten aan de grond blijven vanwege problemen met de documentatie. De veiligheidscertificering ontbreekt voor de toestellen die Transavia leaset van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air. Twee andere vliegtuigen ondergaan groot onderhoud, waarbij monteurs wachten op onderdelen afkomstig van vliegtuigfabrikant Boeing. Verder wordt er ook geschreven dat er een tekort aan monteurs is.

Als gevolg van een vliegtuig tekort is Transavia dus genoodzaakt om in april en mei 5% van de geplande vluchten te annuleren. Duizenden reizigers zullen hierdoor worden getroffen, en de situatie is nog nijpender voor diegenen die al op hun bestemming zijn en onverwacht niet meer terug kunnen vliegen door de geannuleerde vluchten van de luchtvaartmaatschappij.

Het is nog niet bekend wanneer de gestrande passagiers in Valencia en Málaga naar huis kunnen vliegen. Transavia geeft aan dat ze in ieder geval recht hebben op vergoeding. Voor nu lijkt het erop dat reizigers die met Transavia vliegen rekening moeten houden met het risico dat een vlucht onverwacht niet vertrekt. Dat kan dus gebeuren voordat de reis naar Spanje begint, maar dus ook als je al aanwezig bent en niet meer terug kunt vliegen.

Ga naar de inhoud