Spanjaarden kiezen een verrassend feest als ‘la mejor fiesta’ van Spanje

Spanjaarden kiezen een verrassend feest als ‘la mejor fiesta’ van Spanje
Beeld: @laferiaAB X

Spanjaarden kiezen een verrassend feest als ‘la mejor fiesta’ van Spanje

Het was niet de Fallas in Valencia, noch de Feria de Abril in Sevilla, noch Sanfermines in Pamplona die in een enquête door Antena3 uit de bus kwam als beste feest van Spanje. Blijkbaar gaat een knaller van een feest door in de minder bekende stad Albacete. Waar en wanneer vindt die Feria de Albacete nu precies plaats?

Feestneuzen aller landen, verenigt u. In Spanje kunnen ze er wat van. Het land staat niet voor niets bekend omwille van zijn grote en bewogen feesten. Enkele ervan hebben ondertussen nationale faam, en op het eerste gezicht zou men denken dat de enquête van Antena3 over het beste feest van Spanje geen verrassing uit de bus zou brengen.

En toch. Het is de Feria van Albacete, de stad in centraal Spanje, die met de prijs gaat lopen. De Feria gaat elk jaar door van 7 tot 17 september. Je kan er terecht voor een breed cultureel aanbod, muziek, theater en allerhande activiteiten met paarden. Het feest is niet alleen belangrijk voor de inwoners van Albacete. De laatste editie trok het maar liefst vier miljoen bezoekers vanuit heel Spanje en ver daarbuiten.

De Feria de Albacete wordt jaarlijks afgetrapt met het openen van de ‘Puertas de Hierro’ (ijzeren poorten). Die indrukwekkende stadspoort is 25 meter hoog en 36 meter lang. De burgemeester opent haar met de sleutel en trapt zo de feesten af.

Dit jaar zullen onder meer Rozalén en de comedian Joaquín Reyes er te zien zijn. Er is ook altijd een ruim aanbod lokale gastronomie te ontdekken. De Feria de Albacete haalde in de enquête van Antena 3 maar liefst 34% van de stemmen. Op de tweede plaats volgden de Valenciaanse Fallas met 27% van de stemmen, gevolgd door de Feria de Abril in Sevilla en Sanfermines in Pamplona.

Ga naar de inhoud