Vrouw opgenomen op intensive care na drinken koffie met insecten uit automaat op vliegveld Mallorca

Vrouw opgenomen op intensive care na het drinken van koffie met insecten uit automaat op vliegveld Mallorca
Beeld: Diario de Mallorca / web

Vrouw opgenomen op intensive care na drinken koffie met insecten uit automaat op vliegveld Mallorca

Voor de meeste mensen is een kopje koffie een essentiële start van de dag, een opkikker tijdens een drukke werkdag of gewoon een moment van ontspanning. Maar voor een 21-jarige vrouw op het vliegveld van Palma de Mallorca, veranderde haar onschuldige poging om een koffie te krijgen in een ware nachtmerrie.

Palma de Mallorca Airport is een van de drukste luchthavens in de Middellandse Zee. Het is belangrijk dat de faciliteiten veilig en hygiënisch zijn voor de miljoenen passagiers die jaarlijks passeren. Tijdens haar werk op het vliegveld haalde een jonge vrouw een koffie uit een automaat. Wat normaal een routineklus was, eindigde in een shock die haar naar de intensive care van het lokale ziekenhuis bracht.

In het begin leek er niets aan de hand te zijn met de koffie. De vrouw nam een eerste slok en merkte niets vreemds op. Pas bij de tweede slok ontdekte ze dat haar drankje was besmet met insecten. De vrouw kreeg meteen verschillende allergische reacties zoals gezwollen lippen, gezwollen ogen, ademhalingsmoeilijkheden en jeuk. Haar collega’s, die getuige waren van deze bizarre situatie, begrepen meteen dat er iets ernstig mis was en schakelden onmiddellijk medische hulp in.

Het medisch team op het vliegveld reageerde snel en bracht de vrouw over naar het nabijgelegen ziekenhuis Son Llàtzer. Daar werd ze opgenomen op de intensive care afdeling, waar ze de nodige behandeling kreeg om haar levensbedreigende reactie op de insecten te bestrijden.

Ondertussen werd de koffieautomaat, die de bron van het incident bleek te zijn, onmiddellijk buiten gebruik gesteld en verzegeld voor verder onderzoek. De autoriteiten van het vliegveld kondigden een grondig onderzoek aan om te achterhalen hoe een dergelijke verontreiniging kon plaatsvinden en om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Ook de eigenaar van de koffieautomaat is een onderzoek gestart naar de bron van deze onhygiënische situatie.

De jonge vrouw, die inmiddels is overgeplaatst naar een reguliere afdeling en aan de beterende hand is, heeft aangekondigd juridische stappen te zullen ondernemen tegen de verantwoordelijken voor dit schokkende incident.

Ga naar de inhoud