skip to Main Content
Champions League voor derde keer op rij gewonnen door Real Madrid
Publico

Champions League voor derde keer op rij gewonnen door Real Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Real Madrid wint 13e Champions League titel

Publico

VOETBAL – De Champions League 2017/2018 is gewonnen door Real Madrid waarmee ze de 13e Champions finale hebben gewonnen en het derde jaar op rij. Gedurende de eerste helft was het een over en weer waarbij beide teams gelijk speelden. De doelpunten kwamen in de tweede helft.

Het duurde tot de 50e minuut voordat het eerste doelpunt viel in het voordeel van Real Madrid. Benzema maakte handig gebruik van een domme fout van de Liverpool doelman om 1-0 te maken.

Het feest voor Real Madrid duurde echter niet lang want nog geen 4 minuten later maakte Mané in de 54e minuut voor Liverpool de gelijkmaker waardoor het 1-1 werd.

Real Madrid wist echter in de 64e minuut weer op een 2-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Bale, die nog maar enkele minuten op het veld was gekomen en een geweldige omhaal maakte om de bal in het doel van Liverpool te knallen.

Precies de Real Madrid speler die nu niet precies de meeste minuten heeft gespeeld dit seizoen en wellicht de Koninklijke gaat verlaten Gareth Bale maakte in de 83e minuut zijn tweede doelpunt en zorgde voor 3-1. Opnieuw maakte de Liverpool doelman een monumentale flater.

Historisch

Real Madrid heeft opnieuw geschiedenis geschreven en men kan met recht zeggen dat de Spaanse club de beste is ter wereld. Niet alleen wist Real Madrid de 13e Champions League titel te winnen maar de laatst drie jaar deed de Koninklijke dat ook nog eens op rij, iets wat nog nooit vertoond is in de moderne versie van de Europese competitie (want tussen 1956 en 1960 deed de club dat 5 keer achter elkaar).

Het is voor Real Madrid echter wel de enige “belangrijke” titel aangezien de club het niet goed deed in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga en ook niet in de Spaanse Beker competitie Copa del Rey. Beiden werden gewonnen door “aartsrivaal” FC Barcelona dit voetbalseizoen. Real Madrid wist wel het Wereld Club Kampioenschap op naam te schrijven dit jaar wat gezien kan worden als een tweede titel.

Geschiedenis

Real Madrid won de eerste Champions League titel in 1956 gevolgd door de titels in 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarna won Real Madrid de titels in de jaren 1966,1998, 2000, 2002, 2004 en als laatst in 2014, 2016, 2017 en nu dus ook in 2018.

Op de lijst van clubs met de meeste bekers staat Real Madrid met de nu 13 bekers ver bovenaan en op afstand van de 7 bekers van AC Milan en 5 bekers van Bayern München, FC Barcelona en Liverpool.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Elke keer als Realmadrid wint dan zit er een luchtje aan
  maw het stinkt gewoon
  ik hoop dat Ciudadanos de volgende verkiezing wint
  dan zal het ook het einde van Realmadrid zijn
  ik vraag me gewoon af waar ze het geld vandaan halen
  om zulke dure spelers te kopen
  Realmadrid had er al tegen Juventus uit moeten liggen
  maarja ze kopen steeds scheidsrechters om
  ik vind dat daar ook eens aandacht moet zijn over de hele wereld
  ik vind een liga zonder Realmadrid veel mooier
  deze finale was al uitgemaakt wie of die zou winnen
  Realmadrid heeft nog nooit een wedstrijd eerlijk gewonnen
  want Realmadrid is van de regeering
  dus dat is ook een corrupt zooitje

  1. Ik ben Barca-fan…laat het ff eenvoudig blijven en hou de politiek buiten dit artikel + gelieve dan wel uw bron te vermelden ivm omkoping van arbiters

  2. Te dom om los te lopen,als je zulke feiten beweerd moet je wel bewijzen hebben.
   Het is simpel , Klopp had zijn beste doelman moeten opstellen.
   Mignolet is de tweede doelman van belgie en Casteels de derde. En deze laatste is uitgeroepen tot beste doelman van duitsland dit seizoen.Dus !!!!!

 2. Tweede doelpunt was van Benzema en niet Bale. Zoals gemerkt was Real de betere ploeg over de 90 minuten en dit met een ploeg die nagenoeg 3 seizoenen dezelfde is. Prachtig werk van Zidane

 3. Wanner wordt Sergio Ramos vervolgd wegens het aanbrengen van zeer zwaar lichamelijk letsel? Deze man had meteen diep rood moeten krijgen. De wijze waarop hij de arm meenam van de beste speler ter wereld op dit moment, de Egyptenaar Sala, en dus uit geschakeld moest worden, zou in de judosport meteen tot uitsluiting hebben geleid. Triest dat een scheidsrechter die er met zijn neus bovenop staat dit niet ziet. Helaas voor Real Madrid is deze titel echt geen felicitatie waard. Maar ja, wat is nog sport tegenwoordig? Rinus Michels zaliger gedachtenis zei al dat voetbal oorlog is en dus veel geoorloofd maar ook niet alles.
  En dan de wielersport? Froome die onder zeer verdachte omstandigheden een etappe wint die hem de leiderstrui brengt in de Giro. De man had ook niet mogen starten want verdacht van misbruik van middelen in de Vuelta. ach ja waar het geld regeert zijn er geen andere normen meer. Vele sporten zijn kapot gegaan door en aan het geld. Ik kijk niet meer.

 4. Je mag ervan vinden wat je wilt, maar blijf a.u.b. sportief.
  Over 90 minuten was Real beter, en maakte de minste fouten, het enige waar ik mij over blijf verbazen is dat Ronaldo niet echt blij is als Bale scoort.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken