Champions League voor derde keer op rij gewonnen door Real Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De Champions League 2017/2018 is gewonnen door Real Madrid waarmee ze de 13e Champions finale hebben gewonnen en het derde jaar op rij. Gedurende de eerste helft was het een over en weer waarbij beide teams gelijk speelden. De doelpunten kwamen in de tweede helft.

Het duurde tot de 50e minuut voordat het eerste doelpunt viel in het voordeel van Real Madrid. Benzema maakte handig gebruik van een domme fout van de Liverpool doelman om 1-0 te maken.

Het feest voor Real Madrid duurde echter niet lang want nog geen 4 minuten later maakte Mané in de 54e minuut voor Liverpool de gelijkmaker waardoor het 1-1 werd.

Real Madrid wist echter in de 64e minuut weer op een 2-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Bale, die nog maar enkele minuten op het veld was gekomen en een geweldige omhaal maakte om de bal in het doel van Liverpool te knallen.

Precies de Real Madrid speler die nu niet precies de meeste minuten heeft gespeeld dit seizoen en wellicht de Koninklijke gaat verlaten Gareth Bale maakte in de 83e minuut zijn tweede doelpunt en zorgde voor 3-1. Opnieuw maakte de Liverpool doelman een monumentale flater.

Historisch

Real Madrid heeft opnieuw geschiedenis geschreven en men kan met recht zeggen dat de Spaanse club de beste is ter wereld. Niet alleen wist Real Madrid de 13e Champions League titel te winnen maar de laatst drie jaar deed de Koninklijke dat ook nog eens op rij, iets wat nog nooit vertoond is in de moderne versie van de Europese competitie (want tussen 1956 en 1960 deed de club dat 5 keer achter elkaar).

Het is voor Real Madrid echter wel de enige “belangrijke” titel aangezien de club het niet goed deed in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga en ook niet in de Spaanse Beker competitie Copa del Rey. Beiden werden gewonnen door “aartsrivaal” FC Barcelona dit voetbalseizoen. Real Madrid wist wel het Wereld Club Kampioenschap op naam te schrijven dit jaar wat gezien kan worden als een tweede titel.

Geschiedenis

Real Madrid won de eerste Champions League titel in 1956 gevolgd door de titels in 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarna won Real Madrid de titels in de jaren 1966,1998, 2000, 2002, 2004 en als laatst in 2014, 2016, 2017 en nu dus ook in 2018.

Op de lijst van clubs met de meeste bekers staat Real Madrid met de nu 13 bekers ver bovenaan en op afstand van de 7 bekers van AC Milan en 5 bekers van Bayern München, FC Barcelona en Liverpool.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.