skip to Main Content
Vanaf 1 juni eindelijk in de bioscoop: The Man who killed Don Quixote
El Pais

Vanaf 1 juni eindelijk in de bioscoop: The Man who killed Don Quixote

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

1 juni In de bios: The Man who killed Don Quixote

El Pais

MADRID – Mocht er een oscar voor moed en doorzettingsvermogen bestaan, dan is Terry Gilliam kandidaat nummer één voor de trofee. Het enige Amerikaanse lid van wijlen Monty Python heeft er 20 jaar over gedaan om zijn droomproject te verwezenlijken: een verfilming van Miguel de Cervantes’ klassieker “Don quichote”. Zijn vorige poging in 2000 viel letterlijk in het water en ook een nieuwe poging enkele jaren geleden bleek geen succes. Vanaf 1 juni is de bioscoopfilm dan eindelijk te zien.

Voor Terry Gilliam is de verfilming van het Don Quijote verhaal een nachtmerrie gebleken maar hij heeft altijd moed gehouden en heeft nu met enkele geldschieters, waaronder ook de Spaanse filmmaatschappij Tornasol, het 16 miljoen euro kostende project verwezenlijkt.

Het is alweer 20 jaar geleden dat in 1998 het project werd geboren en in 2000 de eerste poging werd gedaan wat nog tweemaal dunnetjes werd overgedaan in 2005 en 2016. Bij de vierde poging is het dan eindelijk gelukt en werd de film in mei tijdens het filmfestival in het Franse Cannes gepresenteerd.

Verhaal

The Man Who Killed Don Quixote is een Britse komische fantasyfilm die losjes gebaseerd op de personages uit de roman Don Quichot van Cervantes. Het verhaal gaat over een verwarde oude man die er van overtuigd is dat hij Don Quichot (acteur Jonathan Pryce) is. Hij ziet Toby Grisoni, werkzaam bij een reclamebureau, aan als zijn trouwe schildknaap Sancho Panza (acteur Adam Driver).

Het duo begint aan een wonderlijke reis daarbij heen en weer springend in de tijd, tussen de 21e eeuw en de 17e eeuw. Na een tijdje wordt ook Toby meegetrokken in de fantasiewereld van de oude man en kan hij zijn dromen niet meer van de werkelijkheid onderscheiden.

Geschiedenis

Het 32 miljoen euro kostende filmproject “The man who killed Don Quixote” begon in 1998 waarna men in het jaar 2000 daadwerkelijk in Spanje met opnames begon. Daarvoor waren de acteurs Jean Rochefort ald Don Quixote, Johnny Depp als de tijdreizende zakenman Toby Grisoli en Vanessa Paradis als Dulcinea in de hoofdrollen aangenomen.

Deze opnames begonnen in de regio Navarra maar gedurende de werkzaamheden had men te maken met de ene ramp na de andere ramp. Dit werd allemaal vastgelegd in de documentaire “Lost in La Mancha”, uitgebracht in 2002.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken