De Spaanse wielertour Vuelta Ciclista a España start in 2022 toch in Utrecht

De Spaanse wielertour Vuelta Ciclista a España start in 2022 toch in Utrecht
Beeld: Europa Press

De Spaanse wielertour Vuelta Ciclista a España start in 2022 toch in Utrecht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

WIELRENNEN – Nadat de start in Utrecht van de Spaanse wielertour La Vuelta Ciclista a España in 2020 niet door kon gaan vanwege de corona-pandemie, heeft de organisatie nu bekend gemaakt dat de Vuelta alsnog zal starten in Utrecht in de 2022 editie. Verder worden ook Den Bosch en Breda aangedaan. 

De start van de Spaanse wielerronde is voor 2021 al weggegeven aan de Spaanse stad Burgos terwijl de plaatsvervanger van Utrecht in 2020 de Spaanse stad Irun in Baskenland was.

De 77e editie van de Vuelta Ciclista a España start in de 2022 editie in de Nederlandse Domstad die toevallig dat jaar ook 900 jaar stadsrechten viert, dubbel feest dus voor Utrecht.

Naast Utrecht als startpunt in augustus 2022 zullen in Nederland dezelfde steden aan worden gedaan als gepland was in de 2020 editie, te weten Den Bosch en Breda in Noord Brabant. De exacte data moeten nog bekend worden gemaakt maar zoals gepland zal dat half augustus zijn.

Wat wel bekend is gemaakt zijn de drie etappes die hetzelfde zijn als de etappes in 2020. Etappe 1: Utrecht-Utrecht (23,3 km ploegentijdrit); Etappe 2: Den Bosch-Utrecht (181,6 km); Etappe 3: Breda-Breda (193,2 km).

De 2022 editie die dus uiteindelijk toch in Utrecht zal starten zal de tweede Nederlandse start zijn voor de Spaanse la Vuelta. In 2009 was Assen ook al de startplaats. Utrecht is de vierde plaats waar de Spaanse wielertour in het buitenland start want dat gebeurde in 2017 ook in het Franse Nimes en in 1987 in het Portugese Lissabon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.