Mercadona klanten in Alicante kunnen via de nieuwe webwinkel en app boodschappen thuis laten bezorgen

Mercadona klanten in Alicante kunnen via de nieuwe webwinkel en app boodschappen thuis laten bezorgen
Beeld: Mercadona.es

Mercadona klanten in Alicante kunnen via de nieuwe webwinkel en app boodschappen thuis laten bezorgen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft in de stad Alicante haar vierde distributiecentrum voor thuisbezorgen, ‘colmena’ genoemd, geopend. Deze voegt zich bij de distributiecentra die Mercadona al heeft in drie andere steden. Dankzij deze ‘colmena’ kunnen de klanten in het centrum van Alicante nu via de nieuwe webwinkel en smartphone app van Mercadona boodschappen doen.

Mercadona is niet alleen de grootste en populairste supermarktketen van Spanje met meer dan 1.630 eigen winkels in Spanje en Portugal, maar het is ook de grootste en populairste online supermarkten waar de meeste consumenten hun boodschappen doen. Maar dat gebeurt op dit moment op twee manieren: via een website die nog uit de negentiger jaren lijkt te komen en via de nieuwe website en smartphone app die alleen te gebruiken is in bepaalde steden waar ‘colmenas’ zijn.

Op dit moment heeft Mercadona de vierde ‘colmena’ geopend in Alicante. Eerder werden andere distributiecentra geopend in Valencia (2018), Barcelona (2019), Madrid (2020) en moet er naast de nieuwe ‘colmena’ in Alicante (2022) ook nog een ‘colmena’ eind 2022 geopend worden in Sevilla. Daarnaast kunnen bepaalde consumenten in Castellón en Tarragona via een nieuw systeem hun online boodschappen doen waarbij het personeel de boodschappen niet uit een speciaal opgezet distributiecentrum halen maar uit de schappen van de supermarkt.

Het nieuwe distributiecentrum in Alicante heeft 14 miljoen euro gekost en heeft 185 werknemers die de boodschappen voorbereiden en daarna via 50 voertuigen met in elke bestelbus plaats voor 15 bestellingen de woningen bezoeken. Dat gebeurt alleen in de wijken met de postcodes 03001 tot 03016 en 03540, 03550 en 03559, dat zijn alle wijken van de stad Alicante en de Cabo de las Huertas en Playa de San Juan zones. Naar alle waarschijnlijkheid zal het aantal locaties binnenkort uitgebreid worden naar nieuwe postcodes om zo in een later stadium een groot deel van de provincie Alicante en de stad Murcia te kunnen voorzien.

Ga naar de inhoud