Search
menu
Search

De 19 lelijkste dorpen van Spanje volgens kunstmatige intelligentie

De 19 lelijkste dorpen van Spanje volgens kunstmatige intelligentie
Beeld: Laredo / via canva.com

De 19 lelijkste dorpen van Spanje volgens kunstmatige intelligentie

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Regelmatig plaatsen we lijsten met de mooiste, charmantste, oudste, romantische of middeleeuwse dorpen van Spanje. Dit keer hebben we aan de ‘kunstmatige intelligentie’ gevraagd wat volgens hem/haar/het het lelijkste dorp is per autonome regio. Er zijn 17 autonome regio’s in Spanje en 2 autonome steden dus, de lijst bestaat uit 19 lelijke plaatsen volgens de ‘kunstmatige intelligentie’.

Voordat je verder leest, neem dit met een korreltje ‘sal’ (zout) want het is een machine die deze lijst heeft samengesteld dus of dit ook waarheidsgetrouw is, is nog maar de vraag. Het is ook belangrijk te benadrukken dat ‘schoonheid’ subjectief is en dat wat de ene persoon lelijk vindt, de andere misschien charmant of historisch belangrijk vindt. Toch kunnen bepaalde plaatsen soms worden gezien als minder esthetisch aantrekkelijk door bepaalde aspecten zoals industriële ontwikkelingen, verwaarlozing van gebouwen of gebrek aan groene ruimtes.

Hieronder is een lijst met dorpen in elke autonome regio van Spanje die door sommigen als minder aantrekkelijk kunnen worden beschouwd, met een korte omschrijving van elk van deze ‘pueblos más feos’:

Andalusië
Los Llanos del Caudillo: Dit dorp heeft oude Franco-tijdperk gebouwen die in verval zijn geraakt, waardoor het een minder aantrekkelijk uiterlijk heeft.

Aragón
Bello: Dit kleine dorpje is omringd door dorre landbouwgrond en heeft veel onafgewerkte of verlaten gebouwen. Toch vreemd want het woord ‘Bello’ betekent ‘mooi’.

Asturië
San Esteban de Pravia: Ooit een bloeiende industriële haven, maar nu een doolhof van verlaten fabrieken en roestige kranen.

Balearen
S’Arenal: Hoewel het strand prachtig is, wordt de schoonheid van dit dorp vaak overschaduwd door de overontwikkeling van toeristische gebouwen.

Baskenland
Muskiz: Een dorp met een sterke industriële geschiedenis, wat heeft geleid tot enige milieuvervuiling en minder esthetisch aantrekkelijke landschappen.

Canarische Eilanden
Las Palmas: Hoewel niet precies een ‘dorp’, heeft deze stad gebieden die lijden onder overontwikkeling en verwaarlozing.

Cantabrië
Laredo: Ondanks de mooie stranden kan de overontwikkeling van hoogbouw voor sommigen een doorn in het oog zijn.

Castilië-La Mancha
Puertollano: Dit dorp is zwaar geïndustrialiseerd en heeft veel fabrieken en raffinaderijen die bijdragen aan luchtvervuiling.

Castilië en León
Bembibre: Hoewel het omringd is door prachtige natuur, heeft de stad zelf een groot aantal onafgewerkte en verlaten gebouwen.

Catalonië
Badia del Vallès: Dit dorp is volledig gebouwd rond sociale woningbouw, wat heeft geleid tot een monotoon stadsbeeld.

Extremadura
Almendralejo: De overvloed aan moderne gebouwen in combinatie met de gebrekkige staat van sommige historische gebouwen kan dit dorp minder aantrekkelijk maken.

Galicië
As Pontes: Dit dorp is sterk geïndustrialiseerd vanwege de aanwezigheid van een grote elektriciteitscentrale.

La Rioja
Pradejón: Hoewel het midden in de prachtige wijnstreek La Rioja ligt, is dit dorp voornamelijk gewijd aan de champignonindustrie, wat soms kan leiden tot een minder pittoresk landschap.

Madrid
Getafe: Hoewel het technisch gezien een voorstad van Madrid is, kan de overvloed aan moderne, industriële gebouwen en een gebrek aan traditionele Spaanse architectuur voor sommigen als minder aantrekkelijk worden beschouwd.

Murcia
Cartagena: Hoewel het een historische stad is met een rijk verleden, hebben sommige industriegebieden rondom de stad een negatieve invloed op het algemene landschap.

Navarra
Tudela: Het dorp heeft enkele mooie historische gebouwen, maar het is ook omgeven door minder aantrekkelijke industriegebieden en landbouwgronden.

Valencia regio
Gandia: Dit kustplaatsje heeft prachtige stranden, maar het wordt vaak overschaduwd door overontwikkelde toeristische infrastructuur en moderne hoogbouw.

Ceuta
Hoewel het meer een stad is dan een dorp, zijn er in deze autonome stad aan de kust van Afrika enkele wijken met een hoge dichtheid van gebouwen die sommige mensen als minder aantrekkelijk kunnen beschouwen.

Melilla
Net als Ceuta is dit een autonome stad aan de Afrikaanse kust, en hoewel het prachtige historische gebouwen heeft, hebben sommige wijken met hoge dichtheid en gebouwen in verval een minder aantrekkelijk aanzicht.

Onthoud nogmaals dat schoonheid in het oog van de toeschouwer ligt. Hoewel sommige van deze dorpen misschien niet de traditionele pittoreske Spaanse charme hebben, hebben ze allemaal hun eigen unieke karakter en geschiedenis die ze de moeite waard maken om te bezoeken.

Ga naar de inhoud