Javier Bardem vertelt hoe hij zijn vrouw Penélope Cruz in Huesca leerde kennen

Javier Bardem vertelt hoe hij zijn vrouw Penélope Cruz in Huesca leerde kennen
Beeld: Archief

Javier Bardem vertelt hoe hij zijn vrouw Penélope Cruz in Huesca leerde kennen

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ze zijn misschien wel het bekendste Spaanse koppel op aarde. Hollywoodsterren Javier Bardem en zijn diva Penélope Cruz. Javier Bardem vertelde deze week in een interview op Cadena Ser hoe hij zijn grote liefde destijds leerde kennen in Los Monegros tijdens de opnames van een bekende Spaanse film, ‘Jamón Jamón’ die nog steeds bij Amazon Prime Video te zien is.

De opnames van de film ‘Jamón, jamón’ (een film waarin vrouwen mannen ontmoeten en mannen ham eten) in 1991 in Los Monegros (Huesca) veranderde het leven van Javier Bardem en Penélope Cruz voorgoed. Het was een duwtje in de rug voor hun beginnende acteercarrières en zou 26 jaar later, tijdens de opname van Woody Allen’s ‘Vicky, Cristina, Barcelona’ uitmonden in een relatie die nog steeds stand houdt.

Tijdens het programma ‘Hoy por hoy’ met Luis Alegre op Cadena Ser, vertelde Bardem deze week hoe de vork in de steel zit. Alegre interviewde het koppel al eens in 1991. Bardem herinnerde zich perfect wat er toen gebeurde. Interviewer Luis had nog haar op zijn hoofd en Bardem was verrast door zijn gedurfde vragen. Alegre vertelde hoe de regisseur van ‘Jamón Jamón’, Bigas Luna, toen al voorspelde dat Bardem en Cruz de grootste Spaanse acteurs ooit zouden worden en … dat ze als koppel zouden eindigen.

Bardem wist van die profetie. Hij en Penelope waren zo onder de indruk dat ze later hun dochtertje Luna doopten als eerbetoon aan de regisseur. Zonder de film ‘Jamón Jamón’ had hun leven er waarschijnlijk erg anders uitgezien.

Bardem wist meteen dat hij Cruz wel zag zitten. Zij was toen slechts 17 en stond serieus haar mannetje op de set. Het zou echter nog 16 jaar duren tot de vriendschappelijke relatie in dat ietsje meer uitmondde. Op de laatste dag van de set zei Bardem ‘He, weet je, ik vind je leuk’. Penélope dacht ‘Het werd eens tijd’. De rest is geschiedenis. Tot op de dag van vandaag heeft het koppel een relatie. Ze hebben twee kinderen, Leo (10) en Luna (8).

Ga naar de inhoud