Pretpark Terra Mitica in Benidorm opent op 1 juni

Pretpark Terra Mitica in Benidorm opent op 1 juni
Beeld: Terra Mítica Benidorm / facebook

Pretpark Terra Mitica in Benidorm opent op 1 juni

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het amusementspark aan de Costa Blanca is in afwachting om haar 23e seizoen te starten. Terra Mítica zal op donderdag 1 juni haar poorten openen voor bezoekers om hen weer te laten genieten van de opwinding van meer dan dertig attracties en ongelooflijke shows. Onder de nieuwigheden dit seizoen bevindt zich de show ‘De dromen van Egypte’.

Deze nieuwe show zal de perfecte afsluiting zijn van de dag met een optreden vol artistieke rijkdom. Het park heeft ook nieuwe attracties gepland voor dit seizoen, zoals de avonturenroute genaamd ‘Arde Troya’, die vanaf 1 juli operationeel zal zijn. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan en getuige zijn van een van de meest legendarische gevechten. 

Daarnaast heeft Terra Mítica in het Iberia gebied een uitgebreide zwemzone, die dit seizoen nog groter is geworden. Bezoekers kunnen hier genieten van waterpret, amusement, animaties, live muziek en optredens die de zomerdagen nog aangenamer maken.

Het pretpark blijft dit seizoen populair vanwege de kenmerkende attracties zoals de Titánide, een omgekeerde achtbaan die snelheden van meer dan 100 km/u bereikt, de Syncope, de Tornado, een 100 meter hoge toren met vliegende stoelen en de Vuelo del Fénix, een spannende vrije val van 54 meter in slechts 3 seconden. Terra Mítica heeft ook gezinsgerichte opties zoals de Ícaros, de haven van Alexandria, het labyrint van de Minotaurus, en attracties voor de jongste bezoekers verspreid over het hele park. Terra Mítica begint haar nieuwe seizoen op 1 juni, vanaf 10:30 uur, en brengt een nieuwe draai aan het concept van plezier.

Omschrijving pretpark Terra Mitica

Terra Mitica, gelegen nabij Benidorm, is een van de grootste themaparken van Spanje. Het opende voor het eerst zijn deuren op 27 maart 2000. Het park is verdeeld in verschillende thema zones gebaseerd op oude mediterrane beschavingen, zoals Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de eilanden. Enkele van de opmerkelijke attracties zijn:

 • El Vuelo del Fénix: Een 60 meter hoge valtoren gebouwd door Intamin en thematisch gebaseerd op de legende van de Feniks.
 • Inferno: Een ZacSpin Coaster ontworpen door Intamin. Het is 25 meter hoog en vliegt met een snelheid van 60 km/u, wat kortstondig 3 G-krachten genereert. Het heeft één inversie.
 • La Cólera de Akiles: Een 16 meter hoge supernova gebouwd door Mondial in 2006.
 • Los Rápidos de Argos: Een wildwaterbaan.
 • Mithos: Een typische carrousel met mythologische wezens, zoals zeemeerminnen, centauren, heilige ossen en anderen.
 • El Rescate de Ulises: Een donkere waterattractie met animatronics.

Het park heeft ook een breed scala aan shows, waaronder:

 • Anfitriones dem Mediterráneo: Ontmoet in het park met oude goden.
 • Barbarroja: Betreed een typisch mediterraans stadje en beleef de aanval van kapitein Roodbaard met een echt schip met 7 piraten, een stad, een 20 meter hoge klif en veel speciale effecten en verrassingen!
 • Lucha de Gladiadores: In het Romeinse plein, voor het Circus Màximus, geniet van een strijd tussen de belangrijkste gladiatorenscholen van Rome.
 • QueenWater: Een multimedia avondshow met fonteinen, vuurwerk, laser. Deze show is alleen in het hoogseizoen.
 • Tarantela: In het Circus Màximus zie je een fantastisch verhaal over een domme clown die de God van het Circus Maximus ontdekt en die deelneemt aan een speciaal feest in het Romeinse theater.
Ga naar de inhoud