Barcelona krijgt een Thyssen Museum voor een nieuwe kunst- en cultuurbeleving

Barcelona krijgt een Thyssen Museum voor een nieuwe kunst- en cultuurbeleving
Beeld: Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / facebook

Barcelona krijgt een Thyssen Museum voor een nieuwe kunst- en cultuurbeleving

Barcelona staat op het punt om het Thyssen Museum te verwelkomen, een nieuwe culturele attractie in de stad. Deze langverwachte toevoeging belooft een unieke ervaring voor kunstliefhebbers en cultuurliefhebbers van over de hele wereld. Het museum zal een selectie uit de privécollectie van Barones Carmen Cervera huisvesten. Bezoekers krijgen zo de kans om een unieke verzameling kunstwerken te bewonderen.

Het Thyssen Museum zal gevestigd worden in het voormalige Cine Comedia, een historisch gebouw aan de Passeig de Gràcia. Dit strategisch gelegen pand, tussen de Gran Vía en de bruisende winkelstraat Passeig de Gràcia, is de perfecte locatie voor een wereldklasse museum. De families Pla en Planàs, eigenaren van de voormalige bioscoop, hebben na uitgebreide onderhandelingen een overeenkomst gesloten met Barones Cervera en investeerder Stoneweg voor de transformatie van het gebouw.

Zodra de overeenkomst is getekend, zal Barones Thyssen een deel van haar privécollectie in bruikleen geven aan het museum. Deze verzameling, die momenteel niet wordt tentoongesteld of circuleert in exposities over de hele wereld, zal een nieuwe thuis vinden in Barcelona. De barones heeft al eerder haar enthousiasme geuit over dit project dat ze beschouwt als de beste manier om hulde te brengen aan de stad waar ze is geboren en als een erfenis voor toekomstige generaties.

Barones Cervera heeft een prachtige collectie Catalaanse kunst uit de 19e en 20e eeuw. Naast het nieuwe museum in Barcelona, heeft ze andere musea in Málaga en Andorra. Ook heeft ze een expositieruimte in Sant Feliu de Guíxols (Girona). Daarnaast zijn er werken van haar te zien bij de Fundación Thyssen-Bornemisza in Madrid en het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), waar ze eerder een speciale zaal had.

Ga naar de inhoud