Zeven op de tien Spanjaarden zeggen deze zomer op vakantie te gaan

Zeven op de tien Spanjaarden zeggen deze zomer op vakantie te gaan
Beeld: ai-beeld / redactie

Zeven op de tien Spanjaarden zeggen deze zomer op vakantie te gaan

De zomervakantie is een langverwachte periode voor velen, een kans om te ontspannen, nieuwe bestemmingen te ontdekken en kostbare momenten met vrienden en familie te delen. Dit jaar lijken de Spanjaarden een sterke drang te voelen om op reis te gaan, waarbij de nationale bestemmingen en zonbestemmingen de hoofdrol spelen.

Volgens het onderzoek van Jetcost geven de Spanjaarden de voorkeur aan nationale bestemmingen, waarbij ongeveer 65% kiest voor een vakantie in het thuisland. Deze keuze kan worden toegeschreven aan de bekendheid met het land, gemakkelijker reizen en het gevoel van vertrouwdheid. Bovendien bieden de Spaanse kustgebieden talrijke zonbestemmingen die perfect zijn voor een ontspannen strandvakantie.

Het is geen verrassing dat zon en strand-bestemmingen (62%) de populairste keuze zijn voor de Spanjaarden. De kust van Spanje, met haar uitgestrekte zandstranden, azuurblauwe wateren en zonnige klimaat, blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. De traditionele strandbestemmingen zoals de Balearen, de Canarische Eilanden en de Costa del Sol zijn elk jaar favoriet bij zowel gezinnen als stelletjes.

Hoewel strandvakanties domineren, zijn er ook Spanjaarden die kiezen voor andere soorten bestemmingen. Ongeveer 25% geeft de voorkeur aan stedentrips, waarbij ze kunnen genieten van de culturele rijkdom, architectuur en levendige sfeer van grote steden zoals Barcelona, Madrid en Sevilla. Daarnaast trekt het binnenland en de berggebieden (13%) liefhebbers van natuur en outdoor-activiteiten aan.

Hoewel de focus ligt op nationale bestemmingen, zijn er ook Spanjaarden die de grenzen oversteken. Ongeveer 18% kiest voor internationale bestemmingen, waarbij Europa de populairste regio is. Parijs, Rome, Londen, Boekarest en Athene behoren tot de meest gezochte Europese steden. Voor avontuurlijkere reizigers lokken verre bestemmingen zoals New York, Bangkok, Havana, Tokio en Buenos Aires met hun exotische charme.

Ga naar de inhoud