Ibiza is de tweede stad van Spanje met de meeste bars per elke 1.000 inwoners

Canva
Beeld: Canva

Ibiza is de tweede stad van Spanje met de meeste bars per elke 1.000 inwoners

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Dat Ibiza een eiland is van discotheken, nachtclubs, speciale feesten en party is wel bekend maar wist je dat Ibiza stad de plaats is waar op een na per 1.000 inwoners meer bars te vinden zijn dan in welke andere Spaanse stad dan ook. Ibiza staat op die lijst net achter de stad León die met een 5,03 bars per 1.000 inwoners op de eerste plaats staat. Ibiza stad heeft per 1.000 inwoners 4,52 bars.

Er zijn in Ibiza stad 224 bars te vinden wat 4,52 per 1.000 inwoners is. Dat is goed voor een tweede plaats, net achter de stad León met 635 bars of 5,03 bars per 1.000 inwoners. De stad Salamanca staat op de derde plaats met 4,22 bars per 1.000 inwoners.

Ibiza stad of “vila” wordt gevolgd door de gemeenten Sant Antoni met een 4,17, Santa Eulària met een 3,63, Sant Josep met een 3,28 en Sant Joan met een 2,47 per 1.000 inwoners. Op het buureiland Formentera zijn volgens de gegevens 57 bars te vinden wat goed is voor een 4,7 per 1.000 inwoners.

Deze gegevens zijn afkomstig van een onderzoek van Coca Cola en de Federación Española de Hostelería (FEHR) die cijfers hebben verzameld van alle bars in Spanje. In totaal zijn er 101.397 bars te vinden in het land met een gemiddeld van 2,8 per 1.000 inwoners. Als je wilt weten hoeveel bars jouw gemeente heeft in Spanje kun je naar deze pagina gaan en je gemeente zoeken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.