skip to Main Content
Ibiza is de tweede stad van Spanje met de meeste bars per elke 1.000 inwoners

Ibiza is de tweede stad van Spanje met de meeste bars per elke 1.000 inwoners

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Dat Ibiza een eiland is van discotheken, nachtclubs, speciale feesten en party is wel bekend maar wist je dat Ibiza stad de plaats is waar op een na per 1.000 inwoners meer bars te vinden zijn dan in welke andere Spaanse stad dan ook. Ibiza staat op die lijst net achter de stad León die met een 5,03 bars per 1.000 inwoners op de eerste plaats staat. Ibiza stad heeft per 1.000 inwoners 4,52 bars.

Er zijn in Ibiza stad 224 bars te vinden wat 4,52 per 1.000 inwoners is. Dat is goed voor een tweede plaats, net achter de stad León met 635 bars of 5,03 bars per 1.000 inwoners. De stad Salamanca staat op de derde plaats met 4,22 bars per 1.000 inwoners.

Ibiza stad of “vila” wordt gevolgd door de gemeenten Sant Antoni met een 4,17, Santa Eulària met een 3,63, Sant Josep met een 3,28 en Sant Joan met een 2,47 per 1.000 inwoners. Op het buureiland Formentera zijn volgens de gegevens 57 bars te vinden wat goed is voor een 4,7 per 1.000 inwoners.

Deze gegevens zijn afkomstig van een onderzoek van Coca Cola en de Federación Española de Hostelería (FEHR) die cijfers hebben verzameld van alle bars in Spanje. In totaal zijn er 101.397 bars te vinden in het land met een gemiddeld van 2,8 per 1.000 inwoners. Als je wilt weten hoeveel bars jouw gemeente heeft in Spanje kun je naar deze pagina gaan en je gemeente zoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hieruit blijkt weer dat statistieken niets zeggen, mits duidelijk binnen aangegeven grenswaarden. Wie gelden hier nu als “inwoners”? De vaste inwoners van een plaats zoals uit het padron blijkt, of de miljoenen inwoners-toeristen die Spanje regelmatig overzwermen? Dan ontstaan statistisch heel andere verhoudingen tussen kroeg-klant.

  2. El Campello heeft 114 bars (4,16) maar Muchamiel bestaat niet op de website, dus de website is incompleet.

    1. Maar gelukkig staat Mutxamel er gewoon wel op, dus de website is completer als sommigen denken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken