skip to Main Content
Hittegolf Spanje: hoogste temperatuur dinsdag was 38,2 graden
123rf

Hittegolf Spanje: hoogste temperatuur dinsdag was 38,2 graden

MADRID – Zoals inmiddels wel bekend hebben veel Europese landen waaronder Nederland en België maar zeker ook Spanje te maken met een hittegolf waarbij de temperaturen extreem hoog kunnen worden. Elke dag houden wij de maximumtemperaturen bij in Spanje zoals deze vermeld worden op de website van de Spaanse weerdienst Aemet.

De vraag is of de temperaturen in Spanje hoger zullen zijn dan in Nederland of België maar warm zal het in ieder geval overal worden. Hieronder een overzicht van de hoogst gemeten temperaturen door de enige officiële instantie van Spanje die bevoegd is om dat te doen, de Agencia Estatal de Meteorología of Aemet.

Dinsdag 25 juni

Op dinsdag 25 juni was de hoogste temperatuur 38,2 graden die gemeten werd om 17.40 uur in Calamocha, provincie Teruel (Aragon). In Llimiana provincie Lerida (Catalonië) werd het om 16.40 uur 37,9 graden gevolgd door 37,7 graden in Baza, provincie Granada (Andalusië) om 16.10 uur en 37,5 graden om 17.30 uur in Santa Elena, provincie Jaén (Andalusië).

In Teruel (Aragon) en Toledo (Castilla-La Mancha) werd het 37,2 graden terwijl het kwik steeg naar 37,1 graden bij het vliegveld van Granada gevolgd door 37 graden in Villanueva de los Infantes, provincie Ciudad Real (Castilla-La Mancha).

Langs de Middellandse Zee

We kijken ook naar de hoogst gemeten temperaturen in de toeristische regio’s waar de meeste buitenlandse vakantiegangers in juni naar toe gaan, te weten Catalonië, Valencia regio, Balearen, Murcia en Andalusië.

Catalonië

De hoogste temperatuur werd gemeten in Llimiana (Lerida) met 37,9 graden gevolgd door Balsareny (Barcelona) met 36,7 graden, Martinet (Lerida) met 35,7 graden, Lerida met 35,7 graden en Artesa de Segre (Lerida) met 35,6 graden.

In de provincie Gerona (Costa Brava) steeg het kwik naar 33,3 graden bij het vliegveld van Gerona en 32,6 graden in Porqueres. In de provincie Barcelona steeg het kwik naar 30,6 graden in Arenys de Mar en 30,2 graden in Santa Susana Terwijl het in Barcelona niet warmer werd dan 25 graden.

In de provincie Tarragona (Costa Dorada) werd het niet warmer dan 31,1 graden in Tortosa gevolgd door 30,8 graden in Valles, 28,3 graden bij het vliegveld van Reus en 27 graden in Vandellos.

Valencia regio

In de Valencia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Ademuz (Valencia) waar het 35,7 graden werd gevolgd door 33,3 graden in Jalance (Valencia), 33,2 graden in Utiel (Valencia), 33 graden in Villena (Alicante) en 32,2 graden in Pinoso (Alicante).

In de provincie Castellón steeg het kwik naar 30 graden in Vinaros en 28,4 graden in Castellón stad. In de provincie Valencia werd het niet warmer dan 33,2 graden in Utiel gevolgd door 30,3 graden in Lliria en 27,3 graden in Valencia en bij het vliegveld van Valencia.

In de provincie Alicante steeg het kwik naar 32,2 graden in Pinoso gevolgd door 29,4 graden in Alcoy en 28,9 graden bij het vliegveld Alicante-Elche en 28,5 graden in Javea.

Balearen

Op de Balearen werd de hoogste temperatuur gemeten in Sa Pobla met 32,7 graden gevolgd door 32,4 graden in Santa María del Camí en Llucmajor.

Op Menorca was de hoogste temperatuur 30,4 graden in Es Mercadal gevolgd door 28,3 graden bij het vliegveld van Menorca. Bij Ibiza was de hoogste temperatuur 29,2 graden op het eiland Formentera en 27,6 graden bij het vliegveld van Ibiza. Op Mallorca werd het niet warmer dan 32,7 graden in Sa Pobla gevolgd door 32,4 graden in Santa María del Camí en 32,2 graden in Llucmajor.

Murcia

In de autonome regio Murcia steeg het kwik in het binnenland naar 35,9 graden in Yecla, 34,6 graden in Caravaca de la Luz en 33,3 graden in Cieza en 33,2 graden in Murcia stad. Langs de kust werd het niet warmer dan 27,6 graden bij het San Javier vliegveld, 27 graden in Cartagena en 26,7 graden in Águilas.

Andalusië

In de autonome regio Andalusië kijken we alleen naar de kustprovincies zoals Almería waar het niet warmer werd dan 29,9 graden in Abla gevolgd door 28,8 graden in Huercal en 26,3 graden bij het vliegveld van Almería. In de provincie Granada steeg het kwik naar 37,7 graden in Baza gevolgd door 37,1 graden bij het vliegveld van Granada. Langs de Costa Tropical werd het echter niet warmer dan 24,7 graden in Motril.

In de provincie Málaga (Costa del Sol) steeg het kwik naar 32,7 graden in Antequera gevolgd door 28,7 graden in Grazalema en 28,2 graden in Málaga. Langs de Costa del Sol werd het niet warmer dan 27,9 graden in Estepona. In de provincie Cádiz steeg het kwik naar 26,9 graden in Vejer de la Frontera en in Huelva werd het langs de kust niet warmer dan 27,4 graden in Ayamonte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hier in Pedrequer niets van gemerkt. Heb zelfs, tot mn verbazing de ventilatoren nog in de kast staan. We zitten bijna in Juli, ‘t lijkt NL wel.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken