Google Maps navigatie krijgt een andere ‘menselijke’ stem in Spanje

Google Maps navigatie krijgt een andere ‘menselijke’ stem in Spanje
Beeld: 123rf

Google Maps navigatie krijgt een andere ‘menselijke’ stem in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eenieder die Google Maps gebruikt om te navigeren weet dat in Spanje de stem niet echt ‘menselijk’ klinkt maar daar wil Google nu verandering in gaan brengen door een nieuwe vrouwenstem te introduceren. De Maps (mapas in het Spaans) app van Google is allang niet meer alleen een app om kaarten te bekijken maar is naast WhatsApp bij de meeste smartphone gebruikers de tweede meest gebruikte app geworden. 

De ingebouwde navigatie is een belangrijk onderdeel van Google Maps want of je nu loopt, fietst of met de auto rijdt, Google Maps wijst je zonder problemen de snelste of makkelijkste en in het geval van tolwegen de goedkoopste weg. Maar de inwoners van Spanje die Google Maps gebruiken voor hun navigatie weten dat de vrouwenstem niet echt ‘menselijk’ klinkt.

Daarom heeft Google Mapas España de stem van de vrouw die ons de weg wijst aangepast naar een meer menselijke en warmere stem, alsof er iemand naast je in de auto zit en op de oude manier met de papieren kaart in de hand de weg wijst (maar dan zonder ruzie) 😉 

LEESTIP: Op vakantie in Spanje met Google Maps

De nieuwe stem van Google Maps in het Spaans lost het probleem van lange klinkers aan het einde van de zin op en zorgt voor een zachtere intonatie die vergelijkbaar is met die van de natuurlijke spraak van mensen.

In onderstaande Twitterbericht worden de oude ‘robot-achtige’ stem en de nieuwe ‘menselijke’ stem vergeleken.

Ga naar de inhoud