Amazon viert het kortingsfeest Prime Days op 16 en 17 juli 2024

Amazon viert het kortingsfeest Prime Days op 16 en 17 juli 2024
Beeld: ai-beeld / redactie

Amazon viert het kortingsfeest Prime Days op 16 en 17 juli 2024

Het is weer tijd voor een van de grootste kortingsfestivals ter wereld met de Amazon Prime Days. Deze vinden in 2024 plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 juli waarbij er miljoenen artikelen met kortingen te koop zijn, maar alleen voor prime-abonnees. Deze speciale kortingsdagen voor Prime-abonnees van het online warenhuis vinden sinds 2015 elk jaar steevast in juli plaats.

De jaarlijkse Prime Days van Amazon komen eraan. Amazon heeft aangekondigd dat Prime Day dit jaar zal plaatsvinden van middernacht op 16 juli tot 23:59 uur op 17 juli. Vorig jaar hebben Prime-leden wereldwijd meer dan 2,5 miljard dollar bespaard tijdens deze speciale dag. Het belooft weer een groot shopping event te worden met veel aanbiedingen en deals voor Prime-leden.

Prime Day is natuurlijk niet exclusief Spaans, maar wordt gevierd in verschillende landen zoals Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar zal Nederland voor de vijfde keer deelnemen aan Prime Day. Ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben de mogelijkheid om in eigen land te profiteren van de Prime kortingen. In totaal doen er 17 landen mee met Prime Day.

Tijdens Prime Day kunnen leden genieten van exclusieve deals, eenvoudig winkelen, snelle en gratis levering van meer dan twee miljoen producten en entertainment. Veel klanten vullen hun online winkelwagentjes met benodigdheden tegen aantrekkelijke prijzen.

Prime Day is van groot belang voor zowel Amazon als de duizenden bedrijven en zelfstandigen die hun producten via Amazon verkopen. Hoewel ze op Prime Day hun producten met korting moeten aanbieden, leidt dit tot een stijging in de verkoopcijfers door deze speciale kortingsdag. Het is een win-winsituatie voor zowel Amazon als de verkopers, aangezien het de omzet verhoogt en klanten aantrekt met aantrekkelijke aanbiedingen.

Prime Day lijkt op Black Friday en andere kortingsdagen, maar het is exclusief voor Amazon en alleen toegankelijk voor Prime-leden. Tijdens Prime Day kunnen Prime-abonnees profiteren van speciale aanbiedingen en kortingen op een breed scala aan producten. Het is een manier voor Amazon om loyaliteit te belonen en meer mensen aan te moedigen om lid te worden van Prime. Met miljoenen Prime-abonnees over de hele wereld is Prime Day een enorm succes geworden en een belangrijke gebeurtenis voor online shoppers.

Ga naar de inhoud