Netflix heeft een eigen Hollywood-versie in Madrid

Netflix heeft een eigen Hollywood-versie in Madrid
Beeld: via canva.com & Content City

Netflix heeft een eigen Hollywood-versie in Madrid

In de voorstad Tres Cantos van de Spaanse hoofdstad Madrid, heeft Netflix op een terrein van 22.000 vierkante meter maar liefst tien studio’s, twee gebouwen voor post-productie met meer dan dertif montageruimtes, een kantoor met afdelingen voor marketing en communicatie en veel meer wat van Tres Cantos en het zogenaamde ‘Content City’ een eigen Spaanse versie van Hollywood heeft gecreëerd.

Het is natuurlijk allang bekend dat Netflix steeds meer Spaanse en Spaanstalige films, series en documentaires op het streaming platform aanbiedt. En deze moeten ergens gemaakt worden. Dat gebeurt steeds meer in Spanje zelf, waar dicht bij de bruisende hoofdstad Madrid een enorm complex staat waar Netflix alles onder één dak heeft.

Naast de Spaanse producties, worden er ook steeds vaker buitenlandse producties opgenomen, wat aangeeft dat de studio’s in Spanje voor Netflix belangrijker zijn geworden.

Helaas is de redactie van SpanjeVandaag niet zelf op bezoek geweest in ‘Content City’, maar heeft de Nederlandse krant NRC een mooi artikel gepubliceerd na hun bezoek aan de Hollywood-studio’s van Netflix in Tres Cantos. Lees HIER het artikel van de redactie van NRC.

Ga naar de inhoud