LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

LET OP: Staking vliegveld Barcelona 27/28 juli
Beeld: Archieffoto

BARCELONA – Twee weken geleden maakten we al melding van een staking bij het grondpersoneel van Iberia op het vliegveld van Barcelona-El Prat. Deze werkonderbreking zal dit weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juli plaatsvinden en het is nu al bekend dat er 100 vluchten zijn geannuleerd en dat aantal kan oplopen naar 1.000 vluchten die met de staking te maken krijgen.

Het drukke Barcelona-El Prat vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Iberia verzorgd de diensten voor 27 bedrijven waaronder Iberia zelf maar ook dochterondernemingen Level en Vueling waar nu al meer dan 100 vluchten zijn geannuleerd.

Wat betreft Vueling zijn er vluchten geannuleerd naar o.a. Amsterdam en Brussel. De complete lijst is HIER te vinden. Iberia en Level hebben in een algemeen bericht laten weten dat ‘enkele’ vluchten te maken krijgen met de staking waarbij geen concrete vluchtnummers en routes zijn gemeld.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel tijdens de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Romaisae

3 vluchten van mij werden geannuleerd en dan nog dat ik ze direct had geboekt ik nu een tussenstop moet maken pff geld uitgegeven aan niks, mijn vlucht werd geannuleerd toen werd het naar de volgende dag geboekt. Uiteindelijk volgende dag moet ik een tussenstop maken in Oostenrijk terwijl ik mijn welverdiende geld hier aan heb uitgegeven, toen we aankwamen in Oostenrijk werd de Vlucht naar Barcelona gecanceld wat dus zwaar kut was voor iedereen want wij wonen in NL niet in Oostenrijk, de vliegmaatschappij zeiden dat ze geen hotel vergoeden en we het zelf moeten betalen. Pff ook lekker… Lees verder »

Niemand

Staken is een recht maar er zijn manieren om dit te doen zonder vele duizenden mensen te pesten die na een jaar hard werken van een welverdiende vakantie willen genieten, familie willen bezoeken, etc.

Eddy Matthys

Gewoon top top super !

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.