LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

Oeps ... foto ontbreekt!

LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Twee weken geleden maakten we al melding van een staking bij het grondpersoneel van Iberia op het vliegveld van Barcelona-El Prat. Deze werkonderbreking zal dit weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juli plaatsvinden en het is nu al bekend dat er 100 vluchten zijn geannuleerd en dat aantal kan oplopen naar 1.000 vluchten die met de staking te maken krijgen.

Het drukke Barcelona-El Prat vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Iberia verzorgd de diensten voor 27 bedrijven waaronder Iberia zelf maar ook dochterondernemingen Level en Vueling waar nu al meer dan 100 vluchten zijn geannuleerd.

Wat betreft Vueling zijn er vluchten geannuleerd naar o.a. Amsterdam en Brussel. De complete lijst is HIER te vinden. Iberia en Level hebben in een algemeen bericht laten weten dat ‘enkele’ vluchten te maken krijgen met de staking waarbij geen concrete vluchtnummers en routes zijn gemeld.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel tijdens de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

Ga naar de inhoud