LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

LET OP: Staking vliegveld Barcelona 27/28 juli
Beeld: Archieffoto

LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Twee weken geleden maakten we al melding van een staking bij het grondpersoneel van Iberia op het vliegveld van Barcelona-El Prat. Deze werkonderbreking zal dit weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juli plaatsvinden en het is nu al bekend dat er 100 vluchten zijn geannuleerd en dat aantal kan oplopen naar 1.000 vluchten die met de staking te maken krijgen.

Het drukke Barcelona-El Prat vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Iberia verzorgd de diensten voor 27 bedrijven waaronder Iberia zelf maar ook dochterondernemingen Level en Vueling waar nu al meer dan 100 vluchten zijn geannuleerd.

Wat betreft Vueling zijn er vluchten geannuleerd naar o.a. Amsterdam en Brussel. De complete lijst is HIER te vinden. Iberia en Level hebben in een algemeen bericht laten weten dat ‘enkele’ vluchten te maken krijgen met de staking waarbij geen concrete vluchtnummers en routes zijn gemeld.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel tijdens de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.