skip to Main Content
LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli
Archieffoto

LET OP: Staking bij Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona 27/28 juli

BARCELONA – Twee weken geleden maakten we al melding van een staking bij het grondpersoneel van Iberia op het vliegveld van Barcelona-El Prat. Deze werkonderbreking zal dit weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juli plaatsvinden en het is nu al bekend dat er 100 vluchten zijn geannuleerd en dat aantal kan oplopen naar 1.000 vluchten die met de staking te maken krijgen.

Het drukke Barcelona-El Prat vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Iberia verzorgd de diensten voor 27 bedrijven waaronder Iberia zelf maar ook dochterondernemingen Level en Vueling waar nu al meer dan 100 vluchten zijn geannuleerd.

Wat betreft Vueling zijn er vluchten geannuleerd naar o.a. Amsterdam en Brussel. De complete lijst is HIER te vinden. Iberia en Level hebben in een algemeen bericht laten weten dat ‘enkele’ vluchten te maken krijgen met de staking waarbij geen concrete vluchtnummers en routes zijn gemeld.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel tijdens de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. 3 vluchten van mij werden geannuleerd en dan nog dat ik ze direct had geboekt ik nu een tussenstop moet maken pff geld uitgegeven aan niks, mijn vlucht werd geannuleerd toen werd het naar de volgende dag geboekt. Uiteindelijk volgende dag moet ik een tussenstop maken in Oostenrijk terwijl ik mijn welverdiende geld hier aan heb uitgegeven, toen we aankwamen in Oostenrijk werd de Vlucht naar Barcelona gecanceld wat dus zwaar kut was voor iedereen want wij wonen in NL niet in Oostenrijk, de vliegmaatschappij zeiden dat ze geen hotel vergoeden en we het zelf moeten betalen. Pff ook lekker zeg meer geld weg, geld voor een vakantie die ik niet krijg. Nu heb ik weet een vlucht , Alleen deze is verplaatst naar 11 uur laten we hopen dat die niet word gecanceld

  2. Staken is een recht maar er zijn manieren om dit te doen zonder vele duizenden mensen te pesten die na een jaar hard werken van een welverdiende vakantie willen genieten, familie willen bezoeken, etc.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken