Werkloosheid Spanje gedaald met 123.600 personen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het werkloosheidspercentage is gezakt naar 14% aldus de driemaandelijkse cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE). In de EPA-enquête staat dat Spanje nu 3.230.600 werklozen heeft maar daartegenover staat dat er 19.804.900 werkenden zijn. 

De cijfers staan in het zogenaamde Encuesta de Población Activa (EPA) wat een enquête is die elke drie maanden plaatsvindt onder de beroepsbevolking waarbij gekeken wordt naar de echte leefsituatie in Spanje. 

De werkloosheid (paro) is het tweede trimester (april, mei, juni) met 123.600 personen gedaald. Tijdens de EPA-enquête over het eerste trimester steeg de werkloosheid nog met 49.000 personen maar dat was o.a. te wijten aan de Semana Santa (Paasweek) die later is begonnen dit jaar.

Op dit moment zijn er volgens de EPA-enquête 3.230.600 werklozen in Spanje, een percentage van 14,02%. Daartegenover staat dat er 19.804.900 werkenden zijn in Spanje. In Spanje zijn nu 23.035.500 personen die tot de beroepsbevolking horen terwijl het land bijna 47 miljoen inwoners heeft.

De cijfers van de driemaandelijkse EPA-enquête worden doorgaans als accurater gezien dan de cijfers van het arbeidsregister Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) die elke maand worden gepubliceerd. Er zijn ook altijd verschillen te zien tussen beide instanties die op verschillende manieren meten.

Bij de laatste cijfers over juni van de SEPE bleek dat er 3.079.491 werklozen waren terwijl dit bij de cijfers van de EPA 3.230.600 werklozen zijn, een verschil van 151.109 personen. Bij de SEPE was het aantal werkenden eind juni 19.442.113 terwijl dit bij de EPA 19.804.900 werkenden is, een verschil van 362.787 personen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.