Totaal aantal effectief gewerkte uren is in Spanje met 19,5 procent gedaald

Totaal aantal effectief gewerkte uren is in Spanje met 19,5 procent gedaald
Beeld: 123rf

Totaal aantal effectief gewerkte uren is in Spanje met 19,5 procent gedaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het totale aantal effectieve werkuren daalde van 2019 tot 2020 met -19,7 procent in Griekenland gevolgd door -19,5 procent in Spanje en -19 procent in zowel Portugal als Italië. In België was dat volgens de gegevens van Eurostat -12,6 procent en in Nederland was dat het laagst met slechts -3,2 procent. In het gemiddelde van de EU steeg dit echter met 12 procent van 2019 op 2020.

In de EU werkten werkgevers met 47.1 uur en zelfstandigen met 39.7 uur in 2020 gemiddeld meer uren per week dan werknemers met 36.2 uur en meewerkende gezinsleden met 33.9 uur. In Spanje was dat gemiddeld 36,4 uur per week bij werknemers maar 46,2 uur per week bij zelfstandige ondernemers.

Van de EU-lidstaten registreerde Griekenland met 41,8 uur de langste gemiddelde werkweek in 2020 en Nederland met 30,3 uur de kortste werkweek. Spanje had een gemiddelde werkweek van 37,5 uur wat iets meer is dan België met 37,2 uur. Maar er is een verschil tussen mannen en vrouwen want mannen werkten in Spanje gemiddeld 39,8 uur en vrouwen 34,8 uur.

Op EU-niveau werkten 3,9 miljoen mensen minder uren dan normaal als gevolg van tijdelijke ontslagen in 2020, tegenover 0,5 miljoen in 2019.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.