Search
menu
Search

Nood-kleding voor strandgangers die bestolen zijn in Tarragona

Nood-kleding voor strandgangers die bestolen zijn in Tarragona
Beeld: @TGNAjuntament / twitter

Nood-kleding voor strandgangers die bestolen zijn in Tarragona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Vereniging van Campings van de stad Tarragona heeft aan de lokale politie 20 tassen gegeven met daarin kleding. Dat is niet voor een goed doel bestemd maar kan gezien worden als nood-kleding voor mensen die naar het strand zijn gegaan maar van alles zijn beroofd en dus geen kleding meer hebben. 

Het is een initiatief dat reeds in 2019 werd bedacht door de Agrupació de Campings de Tarragona Ciutat ofwel de Vereniging van Campingeigenaren van de stad Tarragona. In 2020 en 2021 werd ermee gestopt maar deze zomer heeft men aan de Guardia Urbana 20 tassen overhandigd met daarin nood-kleding.

Want stel je voor, je gaat gezellig een dagje naar het strand en een dief gaat er met je spullen vandoor. Het is al erg genoeg dat je smartphone, portemonnee en andere spullen worden gestolen maar ook de kleding wordt vaak meegenomen. En wat doe je dan alleen in je zwembroek of badpak?

Om te helpen na diefstal heeft de Vereniging van Campingeigenaren van de stad Tarragona dus 20 pakketten samengesteld met daarin een t-shirt of hemd en een broek. Die tassen nemen de de agenten mee tijdens de patrouille langs de stranden en kunnen deze gratis overhandigen en slachtoffers van diefstal op een van de stranden van de stad. Mochten er op een bepaald moment niet genoeg zijn worden ze door de Vereniging aangevuld.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?